Region Hovedstaden

Regionen tilbyder hjælp til ugentlig test af personale på alle plejecentre

Del

32.000 medarbejdere i den kommunale hjemmepleje kan én gang om ugen blive testet med halspodning – testantal afhænger af, hvor mange medarbejdere, der ønsker at blive testet, da ordningen er frivillig.

Regionen står parat til at bistå med test af op til 32.000 medarbejdere om ugen.
Regionen står parat til at bistå med test af op til 32.000 medarbejdere om ugen.

Fra den 11. januar står Region Hovedstaden klar at hjælpe kommunerne, så sundhedspersonalet på plejecentre og i hjemmeplejen kan blive podet i halsen én gang om ugen.

Tilbuddet gælder det personale, som i forvejen er omfattet af den systematiske test.

Selve podningen af medarbejdere bliver foretaget af kolleger i kommunen, men kommunerne melder hvor og hvor mange ind til regionen, og så rykker regionens biler ud og leverer podepinde og andet udstyr til test. Når halspodningerne er lavet, kommer regionen og henter testene og bringer dem til analyse på Statens Serum Institut, hvor der er korte ventetider på svar.

”Selvom vi er godt i gang med vaccinationer og bl.a. har tilbudt alle plejecentre første stik, så er der nogle uger endnu brug for at teste og holde smitten væk fra vores ældre borgere og det personale, som skal passe dem. Ugentlig test styrker muligheden for at forebygge udbrud på plejecentre og hjemmepleje. Det giver større tryghed for borgere og ikke mindst medarbejdere,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Regionen står klar med test til 32.000 medarbejdere

Regionen står parat til at bistå med test af op til 32.000 medarbejdere om ugen, men det endelige testantal afhænger af, hvor mange medarbejdere, der ønsker at blive testet, da ordningen er frivillig. Regionen forventer at køre på ca. 200 adresser ugentligt med 8-10 biler på gaden på daglig basis.

”Vores indtryk er, at kommunerne er meget positive overfor den øgede test af personale. Enkelte kommuner har brug for at trække ekstra ressourcer ind i arbejdet, men de fleste kommuner i Region H er allerede i denne uge klar, og resten af kommunerne ventes at være klar fra næste uge,” siger vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab Kirstine Vestergaard Nielsen.

Den ugentlige test af det kommunale personale kommer også til at løse den nuværende udfordring med test af svenske sundhedsmedarbejdere, der pendler til Danmark – bl.a. i Helsingør.

Foruden den ugentlige halspodning (PCR) bliver kommunerne også tilbudt hurtigtest (podning i næsen), som skal fungere som screening på sociale institutioner og botilbud. De private leverandører aftaler direkte med kommunen, hvordan og hvornår test iværksættes.

På dagtilbudsområdet afventer regionen og kommunerne på en endelige model fra sundhedsmyndighederne.

Yderligere info via Region Hovedstadens pressevagt på presse@regionh.dk

Billeder

Regionen står parat til at bistå med test af op til 32.000 medarbejdere om ugen.
Regionen står parat til at bistå med test af op til 32.000 medarbejdere om ugen.
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Færre vacciner betyder, at Region Hovedstaden fokuserer på anden vaccination på plejehjem20.1.2021 16:27:41 CETPressemeddelelse

​Region Hovedstaden har ligesom de øvrige regioner i denne uge modtaget ca. halvt så mange vacciner som forventet. Det betyder, at alle vacciner skal anvendes på at give anden dosis til dem, der har fået første dosis. Samtidig åbnes der ikke op for booking af tid til nye 1. vaccinationer. Regionen forventer, at der kommer nye tider op på vacciner.dk til februar. Alle målgrupper vil bliver vaccineret i den kommende tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum