Dansk Byggeri

Regionen og Dansk Byggeri vil have flere til at vælge byggebranchen

Del

Dansk Byggeri Nordjylland og Region Nordjylland har givet håndslag på at holde faste dialogmøder med fokus på lokale udfordringer. Næste opgave bliver at hjælpe hinanden med at skaffe nok ledige hænder til byggevirksomhederne i Nordjylland.

Både små og store håndværksvirksomheder i Nordjylland har travlt, og flere af dem kunne godt bruge en eller flere medarbejdere. Udfordringen er bare at finde en, og særligt en med en håndværksuddannelse. Derfor har Dansk Byggeri Nordjylland og Region Nordjylland aftalt, at de fremadrettet vil holde faste dialogmøder hvert andet år.

- Mange virksomheder efterspørger både faglærte medarbejdere og lærlinge. Kampen om de dygtige håndværkere har aldrig været større, og derfor er det vigtigt, at både vi som erhvervsorganisation og regionen har fokus på den udfordring og arbejder i samme retning, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

- Fra regionens side er vi optaget af, at flere unge får en uddannelse, og vi har en fælles interesse i at fremme erhvervsuddannelserne. Der er mangel på faglært arbejdskraft, fordi vi har en del byggerier i vores region, siger formand for Region Nordjylland, Ulla Astman.

Gode erfaringer
Region Nordjylland og Dansk Byggeri Nordjylland har i forbindelse med opstarten af byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital lavet en fælles indsats for en god udbudsproces. Her stod Dansk Byggeri for at undervise virksomhederne i digitale udbud, så flest mulige virksomheder havde mulighed for at byde på opgaverne.

- Det er vores gode erfaringer herfra, vi skal bygge videre på, hvis vi skal have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og opkvalificere ledige til at vælge byggebranchen som levevej. Det, at vi har aftalt faste dialogmøder, gør, at vi har en åben linje til hinanden, og det forpligter os til løbende at bruge hinanden i de projekter, vi hver især står med, siger Ulla Astman.

- Jo mere vi kan bruge hinanden, jo bedre et resultat får begge parter. Det oplevede vi, da vi samarbejdede om det digitale udbud. Her fik regionen flere og bedre tilbud, og flere virksomheder fik mulighed for at byde på opgaverne. Det var en fordel for både virksomheder og regionen, og det samme kan vi helt sikkert gøre i den fælles indsats for at tiltrække flere medarbejdere til de nordjyske byggevirksomheder, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

Kontakter

Formand for Region Nordjylland, Ulla Astman, telefon 30 23 64 54
Formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm, telefon 24 88 71 71

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum