Regional millionstøtte skal udvikle nye kulturprojekter

Der er godt nyt til 13 kulturprojekter efter sidste uges møde i Region Midtjyllands Udvalg for Regional Udvikling. Udvalget besluttede nemlig at støtte projekterne med i alt 3,578 mio. kroner fra den regionale kulturudviklingspulje.
- Vi er enormt stolte af vores kulturliv i Region Midtjylland. Det er vigtigt for os at prioritere et højt niveau og fortsat udvikling, så vi kan blive ved med at have et flot udbud af kunst og kultur til borgere i hele regionen. De projekter, der modtager støtte i dag, er med til at sikre ny udvikling på kulturområdet i de kommende år, siger udvalgsformand Bent Graversen (V).
Ungekultur og nytænkende formidling
Fælles for alle projekterne er, at de arbejder med ny kulturudvikling i partnerskaber, der går på tværs af regionens kommuner. I år har udvalget desuden besluttet, at puljen skal have særligt fokus på børne- og ungekultur. Blandt støttemodtagerne er derfor flere projekter, som arbejder med ungekultur og det kulturelle vækstlag. Samtidig er nytænkende kulturformidling og udvikling af nye former for kulturundervisning i både dagtilbud, folkeskole og gymnasier et tema, der går igen i flere projekter.
- Mistrivslen hos alt for mange unge i Danmark er naturligvis noget, der optager os meget i regionsrådet. Derfor er det helt oplagt, at vi også med vores kulturmidler støtter op om tiltag, der bidrager til, at unge her i regionen har adgang til kulturtilbud, der kan give gode oplevelser, kreativitet og fællesskab, siger næstformand for udvalget, Henrik Qvist (EL).
Stadig muligt at søge støtte
I 2023 er den regionale kulturudviklingspulje på i alt 8,2 mio. kroner. En del af de resterende midler udmøntes i en ekstraordinær ansøgningsrunde med ansøgningsfrist 8. september 2023.
Læs mere om Region Midtjyllands kulturpulje og kriterier på kultur.rm.dk.
Støttede projekter
- Skovgaard Museet: STEAM på Museer, 282.000 kr.
- Teaterskolen Kastali'a: SANS, 139.000 kr.
- Teater Fluks: Følelser, viden og oplevelser, 900.000 kr.
- Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder: Dialoger på tegnebrættet, 98.000 kr.
- Den Kreative Skole Silkeborg: BilledKRAFT, 100.000 kr.
- Den Frie Dokumentarlinje: Udvikling af unge filmtalenter, 300.000 kr.
- Odder Musikskole: Kulturpiloterne, 125.000 kr.
- Struer Sound Art Lab: Fremtidens lydkunst i Region Midtjylland, 690.000 kr.
- Kulbroens Venner: Fremtidens kulturskabere på tour, 145.000 kr.
- Kulturskolen Ringkøbing-Skjern: Kunst- og kulturbroen, 236.000 kr.
- ROSA: Følgeforskning SOLO, 213.000 kr.
- Teaterhuset Filuren: Et bæredygtighedsspil – med kroppen forrest, 120.000 kr.
- Performing Arts Platform: ART HACK, 230.000 kr.
Fakta
- Der er i alt modtaget 31 ansøgninger til puljen, som havde ansøgningsfrist 10. marts 2023. Den aktuelle udmøntning af midler er på 3,578 mio. kr., der deles mellem i alt 13 projekter.
- I 2023 er den regionale kulturudviklingspulje på 8,2 mio. kr. Ud over projekterne, der i dag har fået støtte, udmøntes de resterende midler i en ekstraordinær ansøgningsrunde med ansøgningsfrist 8. september 2023 og gennem en særskilt pulje med fokus på kultur som sundhedsfremme, der havde ansøgningsfrist 12. april 2023.
- De regionale kulturmidler går ud over puljerne bl.a. også til finansiering af samarbejdet med kommunerne i regionen i Europæisk Kulturregion, herunder Midtjysk Kulturakademi, og til indsatser med fokus på kultur som sundhedsfremme.
- Læs mere om alle de støttede projekter og den politiske behandling i referatet fra mødet i Udvalg for Regional Udvikling.
- Læs mere om kulturudviklingspuljen, Region Midtjyllands kulturpolitik og indsatsområder på kultur.rm.dk.
Kontakter
Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet
Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.
Bent B. Graversen (V)Formand, Udvalg for Regional Udvikling og medlem af Udvalg for Lighed i Sundhed
Tlf:2020 3059bent.graversen@rr.rm.dkhttps://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/bent-b-graversen-v/Henrik Qvist (Ø)
Næstformand, Udvalg for Regional Udvikling og medlem af Udvalg for Nære Sundhedstilbud
Henrik LodbergKontorchefRegional Udvikling, Region Midtjylland
Sundhedsinnovation, Kultur og Uddannelse
Billeder

Information om Region Midtjylland
Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.
Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.
Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland
Meget stram økonomiaftale betyder svære prioriteringer26.5.2023 22:11:04 CEST | Pressemeddelelse
Danske Regioner og regeringen har lavet en aftale om regionernes økonomi for 2024. For Region Midtjylland betyder aftalen svære prioriteringer og store besparelser på administrationen.
Regionsrådet vedtager model for fremtidens nathjælp til borgere med akut ikke-livstruende sygdom eller skade25.5.2023 13:25:02 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. marts 2024 overtager Region Midtjylland lægevagtens opgaver i tidsrummet 23-08 alle ugens dage. Regionsrådet har netop truffet beslutning om rammerne for fremtidens akutte nathjælp.
Beslutning fra møde i forretningsudvalget 24. maj24.5.2023 23:04:33 CEST | Pressemeddelelse
Forretningsudvalget i Region Midtjylland har på et ekstraordinært møde onsdag 24. maj besluttet følgende
Uheld og råstoffer på politisk temadag24.5.2023 06:14:00 CEST | Presseinvitation
Det er Region Midtjyllands ansvar at udpege områder med sten og sand, der kan graves op og blive til veje, huse og broer. På tirsdag 30. maj er regionsrådet inviteret til at begynde temadagen med at se, hvordan Assentoft-Romalt råstofgrav fungerer.
Gammel forurening kan sive fra Cheminova-område16.5.2023 12:24:40 CEST | Pressemeddelelse
En gammel forurening på Rønland ud mod Nissum Bredning i Limfjorden er langt kraftigere og mere udbredt end hidtil antaget. Region Midtjylland har for nylig overtaget ansvaret for de gamle forureninger på Rønland fra Miljøstyrelsen. Nu har regionen skrevet til miljøministeren, sat undersøgelser i gang og er gået i dialog med kemivirksomheden FMC (tidl. Cheminova).
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum