Region Sjælland

Region Sjællands akutberedskab styrkes med ny akutlægebil

Del
Akutberedskabet i Region Sjælland kan se frem til en saltvandsindsprøjtning på 52 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen. Det betyder bl.a., at der kommer en akutlægebil i Nykøbing Falster, og at ambulancepersonale opkvalificeres til at kunne hjælpe patienter med psykisk sygdom endnu bedre

Størstedelen af beløbet bliver givet til oprettelse af en ny akutlægebil i Nykøbing Falster. Akutlægebilens opgaver skal blandt andet dække over akut lægehjælp, præ- og interhospitale transporter, medicinsk backup til de øvrige beredskaber og styrkelse af samarbejdet mellem de præhospitale ressourcer og akutafdelingen i Nykøbing Falster.

- Det har en rigtig stor betydning for borgerne i Region Sjælland, fordi de hurtigere kan få avanceret behandling og lægestøtte i akutte situationer. Samtidig kan vi også på den måde tilbyde et nært og specialiseret sundhedsvæsen af høj kvalitet til endnu flere borgere. Et mål, som vi hele tiden har stort fokus på fra politisk side, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Akutlægebilen bliver etableret hurtigst muligt i 2023.

Paramedicinere opkvalificeres på psykiatriområdet

Ud over en akutlægebil i Nykøbing Falster skal en del af støtten gå til et uddannelsesmodul i psykiatri til alle paramedicinere i Region Sjælland.

- Uddannelsesmodulet skal være med til at opkvalificere paramedicinerne, så de har bedre forudsætninger for at hjælpe psykiatriske patienter. Det er både for patienternes og paramedicinernes bedste, så det er relevant for alle med mere specifik uddannelse i psykiatriområdet, siger Jens Ravn, formand for Udvalget for forebyggelse, det præhospitale område, forskning og innovation.

25 procent af alle præhospitale opgaver omhandler folk med psykiske lidelser, men psykiatrien er en mindre del af paramedicinernes uddannelse. På nuværende tidspunkt er der omkring 190 paramedicinere i Region Sjælland.

Derudover har Region Sjællands akutberedskab fået penge til at indkøbe ultralydsudstyr, der skal ud i lægevagtsbilerne, samt til diverse forskningsprojekter på det præhospitale område. Midlerne bliver uddelt af Sundhedsstyrelsen i forbindelse med den nye sundhedsreform.

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96
Jens Ravn, formand for Udvalget for forebyggelse, det præhospitale område, forskning og innovation, 51 54 08 82

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

PsykInfo-arrangement sætter spot på, hvordan man kan komme sig fra psykose23.3.2023 08:20:00 CET | Pressemeddelelse

Vejene til at komme sig fra en psykose er mange og forskellige, men vi kan som mennesker inspirere hinanden til at finde det, der giver størst værdi i eget liv. Dette er udgangspunktet torsdag den 30. marts, når PsykInfo inviterer til en aften, hvor du kan komme og tale med seks mennesker, der alle har levede erfaringer med at komme sig fra psykose, som de gerne vil dele med de fremmødte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum