Region Sjælland

Region Sjælland styrker behandlingen af patienter med svær psykisk sygdom

Del

Distriktspsykiatrien i Region Sjælland er i marts begyndt at arbejde på en ny måde. Formålet er at sikre en endnu mere fleksibel, udgående og opsøgende behandling til patienter i perioder, hvor de har ekstra behov for støtte.

På baggrund af Regionsrådets udmøntning af finanslovsmidler til psykiatrien er det blevet muligt at tilføre mere personale til distriktspsykiatrien. 

- Fra politisk side ser vi frem til en øget fleksibilitet i behandlingen for den enkelte patient, hvor psykiatrien kan skrue op for indsatsen, når patienten har brug for noget ekstra, siger udvalgsformand Tina Boel, Udvalget for social og psykiatri.

- Det vil sammen med nye medarbejdere, som kan styrke samarbejdet med patientens omgivelser, for eksempel pårørende og kommunale støtteforanstaltninger, medvirke til at give patienterne en rigtig god oplevelse af behandlingen i psykiatrien, siger Tina Boel.

22 teams 

Fremover vil distriktspsykiatrien være inddelt i 22 teams, der arbejder efter F-ACT metoden, og som dækker forskellige lokalområder i regionen.

Alle teams sammensættes tværfagligt, så patienter vil få mulighed for kontakt til sygeplejersker, terapeuter, socialrådgivere, psykologer og læger, som sammen bidrager til behandling af høj kvalitet.

Det tværfagligt sammensatte team, som alle vil have en socialrådgiver ansat, skal bidrage til at styrke det tværsektorielle samarbejde om hele patientforløbet for patienter med psykiske lidelser. Teamet vil have stort fokus på at opruste netværkssamarbejde og udvikle det lokale samarbejde.

Vi rykker sammen om patienten

Med arbejdsformen ønsker Psykiatrien at sikre endnu mere fokus på patienternes ønsker og mål med behandlingen og at øge samarbejdet med patientens omgivelser, for eksempel kommunen og den praktiserende læge.

- Vi glæder os til, at vi med styrkelsen af vores distriktspsykiatri får mulighed for i endnu højere grad at være der, hvor patienten gerne vil lykkes, og at vi som team kan rykke sammen om patienten i perioder, hvor livet på grund af sygdom bliver rigtig svært, siger vicedirektør Søren Bredkjær fra Psykiatriledelsen.


FAKTA
F-ACT står for “Flexible Assertive Community Treatment” og betyder direkte oversat til dansk: ”Fleksibel udgående og opsøgende behandling i nærmiljøet”.

Kontakter

Vicedirektør Søren Bredkjær, Psykiatrien Region Sjælland, 40 33 02 27
Udvalgsformand Tina Boel, Udvalget for social og psykiatri, 21 22 38 66 (læg venligst besked, så ringes retur)

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland fordoblede tilsyn med råstofgrave i 202013.4.2021 13:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Indvindingen af råstoffer i Region Sjælland skal ske med så få gener som muligt. Derfor besluttede Regionsrådet med Budget 2020 at øge tilsynet med de sjællandske råstofgrave. Beslutningen har betydet, at der i 2020 er gennemført over dobbelt så mange tilsyn som i 2018. Det er nødvendigt, hvis hensynet til borgere, naturen og regionens pligt til at sikre den stabile råstofforsyning skal balancere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum