Region Sjælland Sparker Københavns røv

Del

Virksomheder der leder efter nye lokaler i Region Sjælland foretrækker Solrød, Greve og Lejre og går uden om Slagelse, Guldborgsund og Lolland. Mange sjællandske kommuner er desuden mere attraktive end København. Det viser en aktuel analyse over hvilke kommuner, de danske virksomheder ønsker at bosætte sig hos.

Analysen, som er udarbejdet af Lokaleportalen.dk, undersøger de geografiske ønsker i mere end 70.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af lokalesøgende virksomheder over en periode på et år. Analysen gør interessen for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Se den samlede analyse som omfatter alle landets Kommuner her: https://www.lokaleportalen.dk/media/542806/analyse-lokaleportalendk-2017.pdf

Sjællandske kommuner overgår København
Analysen viser forbavsende, at en del kommuner i Region Sjælland er mere attraktive end Københavns Kommune fra Hovedstadsregionen.

Københavns Kommune har et indekstal på 1,30 og bliver således overgået af hele hele otte kommuner fra Region Sjælland, herunder Solrød, Greve, Lejre, Sorø, Stevns, Roskilde, Køge og Ringsted:

”Vi ser et lignende mønster i hele landet, hvor de store byer så om København, Odense, Aalborg og Aarhus ligger ret lavt i indekset i forhold til forskellige velbeliggende støre provinsbyer, som trækker stor interesse hos de virksomheder, der søger nye lokaler”, siger Thomas Barfod fra Lokaleportalen.dk.

Indekset for alle regionens kommuner er som følger:

Kommuner i Region Sjælland

Kommunens indekstal

Solrød

3,84

Greve

2,67

Lejre

2,17

Sorø

1,75

Stevns

1,65

Roskilde

1,48

Køge

1,41

Ringsted

1,33

Næstved

1,07

Vordingborg

0,93

Odsherred

0,81

Faxe

0,80

Holbæk

0,75

Kalundborg

0,62

Slagelse

0,61

Guldborgsund

0,41

Lolland

0,26

Om analysen:
De danske virksomheders interesse for at bo i de enkelte kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således: (Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen)x100. Nederst i analysen ses alle landets kommunen rangordnet i et samlet indeks. Se den samlede analyse her: https://www.lokaleportalen.dk/media/542806/analyse-lokaleportalendk-2017.pdf

Kontakter

Yderligere info:
Thomas Barfod
tb@rentbuyestate.com
Tlf: 29614045

Information om Lokaleportalen.dk

Følg pressemeddelelser fra Lokaleportalen.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lokaleportalen.dk