Region Sjælland

Region Sjælland samarbejder med OECD om tværgående grøn klimaregion

Del

OECD peger i en ny rapport på, at den nordeuropæiske STRING-megaregion har alle muligheder for at blive et internationalt anerkendt grøn hub for investeringer i klimateknologier og bæredygtig infrastruktur. Det er godt nyt for Region Sjællands ambitioner om at blive en grøn klimaregion.

Den økonomiske genopbygning af verdensøkonomien ovenpå COVID-19 kræver, at der tænkes langt mere på tværs af grænser og politiske systemer. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra OECD. For drivkraften for verdensøkonomien efter COVID-19 vil i stigende grad være megaregioner, der på tværs af by- og landegrænser samler innovative styrker.

Det gælder fx STRING-samarbejdet, der repræsenterer 13 byer, regioner (heriblandt Region Sjælland) og ikke mindst 14 millioner indbyggere, fra Hamborg i syd til Oslo i nord.

- Det handler om en kritisk masse – at etablere sig som en megaregion, giver en forbunden økonomi, der er afgørende for at tiltrække arbejdskraft, iværksættere og investorer. Udfordringer som klimaforandringer, pandemier og international konkurrence kræver en agil regeringsførelse, som kan transcendere traditionelle syn på regeringsførelse og geografi, hvilket gør planlægning på et megaregionalt niveau stigende nødvendigt, udtalerUlrik Vestergaard, der er vice-generalsekretær for OECD.

Grøn lastbiltransport er vejen frem

Ifølge OECD har STRING gode muligheder for at placere sig i en grøn førerposition i de kommende år - og blive Europas grønne svar på Sillicon Valley.

OECD-rapporten peger eksempelvis på tværnationale projekter såsom STRINGs brintkorridor, hvis formål er at omstille den tunge lastbilstransport til brint, som et eksempel på et projekt, der kan gøre regionen førende inden for grøn teknologi.

De konklusioner er godt nyt, lyder det fra regionsrådsformanden for Region Sjælland, Heino Knudsen.

- For Region Sjælland, som er en transportmæssig knudepunkt for den tunge transport i Nordeuropa, er det fuldstændig afgørende, at vi får omstillet lastvognsflåden til at blive grøn, så vi kan nedbringe vores CO2-udledninger. Opbakningen fra OECD vidner om, at der et kæmpe uforløst potentiale - ikke bare for CO2-reduktioner - men også for at skabe lokale grønne arbejdspladser og give os en global førerposition. Det giver os kun blod på tanden, siger han.

Region Sjælland vil sammen med andre arbejde for OECDs 23 anbefalinger

OECD-rapporten indeholder i alt 23 konkrete politiske anbefalinger til, hvordan den grønne eksport kan styrkes, den tværnationale transportplanlægning forbedres, samt hvordan et nyt nordeuropæisk fælles brand kan skabes.

- For os er det vigtigt, at de store visioner også bliver omsat til virkelighed. Byggeriet af Femernbælt-forbindelsen, der vil give et stort boost til vores lokale virksomheder, er en oplagt anledning til at tage de langsigtede briller på og allerede nu omsætte visionerne til handling ved at styrke forbindelserne til resten af regionen samtidig med at vi løfter klimaudfordringerne, udtaler Heino Knudsen.

OECD-rapporten blev lanceret i Malmø d.11 juni 2021 med deltagelse af toppolitikere fra Tyskland, Sverige, Norge og Danmark, heriblandt den svenske statsminister, Stefan Löfven.

Kontakter

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum