Region Sjælland

Region Sjælland, Lolland og Guldborgsund Kommuner ønsker den statslige tog(bus)-forbindelse mellem Rødbyhavn og Nykøbing Falster opretholdt

Del

DSB og Transportministeriet har valgt at nedlægge togbus-ruten mellem Rødbyhavn og Nykøbing Falster pr. 12. december. Det giver væsentlig længere rejsetid og flere skift undervejs, når områdets pendlere f.eks. skal til de store uddannelsestilbud i Nykøbing Falster eller til arbejdspladser ved Femernbyggeriet i Rødbyhavn. Region Sjælland, Lolland og Guldborgsund Kommuner opfordrer derfor transportminister Benny Engelbrecht til at revurdere sagen.

Er du pendler på det sydlige Lolland-Falster skal du mere end almindeligt tidligt op, når vækkeuret ringer efter den 12. december. For med DSB’s nye køreplan er togbetjeningen standset og den nuværende togbusrute mellem Rødbyhavn og Nykøbing Falster nedlagt. Passagererne er dermed henvist til de lokale bus- og togforbindelser – tilsyneladende helt frem til Femernforbindelsen åbner.

Fra 40 til 80 minutter

Det giver en væsentlig længere rejsetid – Hvor det før tog cirka 40 minutter fra Rødbyhavn i lige linje med togbus til Nykøbing Falster, kommer samme tur fremover til at tage mere end 80 minutter. Altså dobbelt så lang tid og med skift undervejs.

Det har fået regionsrådsformand Heino Knudsen, udvalgsformand Peter Jacobsen, borgmester John Brædder og borgmester Holger Schou Rasmussen til at tage kontakt til transportminister Benny Engelbrecht.

På ingen måde rimeligt

- Det er stærkt utilfredsstillende og på ingen måde rimeligt, at man fjerner et tilbud, uden at sætte et andet i stedet – og slet ikke, når det er med kort varsel og uden tidshorisont. Områdets pendlere og andre rejsende har i forvejen i lang tid været tvunget til at leve med længere rejsetid, alternative ruter og ekstra skift, og vi har brug for at have en hensigtsmæssig offentlig transport, der kan binde vores region sammen – også når der er sporarbejde, forklarer Heino Knudsen og opfordrer til mere dialog:

- Vi håber, at transportministeren vil se positivt på en alternativ løsning, hvor vi som minimum kan tilgodese områdets pendlere med en togbus i lige linje i de tidlige morgen- og sene eftermiddagstimer.

Rammer Femernbyggeriet og de unge

Holger Schou Rasmussen, der er borgmester i Lolland Kommune, supplerer:

- Rødbyhavn lægger netop nu jord til danmarkshistoriens største byggeri. Med tusindvis af ekstra arbejdspladser på Femern er det vigtigt at sikre, at de mange medarbejdere, gæster og samarbejdspartnere har mulighed for at komme til og fra området med en hurtig, fleksibel og klimavenlig kollektiv transport, uden at det kræver en dagsrejse.

I Guldborgsund Kommune er borgmester John Brædder særligt opmærksom på de unges behov for at komme til og fra de store uddannelsestilbud i Nykøbing Falster:

- Vi ved, at en lang transport let kan være en barriere, når de unge skal vælge uddannelse, og vi har derfor brug for attraktive, offentlige transportmuligheder for at tiltrække og fastholde flere unge i vores uddannelsestilbud lokalt, forklarer John Brædder.Vedlagt: Brev til transportminister Benny Engelbrecht

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand, Region Sjælland, 51 14 54 96
Peter Jacobsen, udvalgsformand, Region Sjælland, 20 37 01 05
Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune, 23 24 91 80
John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune, 25 18 03 90

Vedhæftede filer

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum