Region Sjælland

Region Sjælland henter ny koncerndirektør fra egne rækker

Del

Fra 1. august bliver Jesper Gyllenborg ny koncerndirektør i Region Sjælland. Han er uddannet speciallæge i neurologi og kommer fra en stilling som lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital.

De seneste knap to år har Jesper Gyllenborg været vicedirektør med lægefagligt ansvar på Sjællands Universitetshospital. Nu venter en ny rolle, hvor der skal arbejdes for at sikre et stærkt og sammenhængende sundhedsvæsen i Region Sjælland.

- Jeg glæder mig til at få Jesper Gyllenborg med i direktionen. Sundhedsvæsnet står over for markante forandringer de kommende år, og i Region Sjælland venter store og vigtige opgaver med udviklingen af hele det sjællandske sundhedsvæsen. Her kommer Jesper til at få en nøglerolle. Vi ønskede at få en koncerndirektør, som virkelig vil Region Sjælland, og som forstår de særlige muligheder der er hos os. Det får vi med Jesper, som med sit indgående kendskab til regionen og særligt sygehusene kommer til at være et stærkt bindeled mellem de politiske visioner og sygehusdriften, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Stærkt og sammenhængende sundhedsvæsen
Som ny koncerndirektør bliver 51-årige Jesper Gyllenborg en del af Region Sjællands øverste ledelse, hvor han får et særligt ansvar for de sundhedsrettede opgaver i regionen.

- Vi skal styrke de specialiserede tilbud på sygehusene, samtidig med at vi ser mulighederne i de nære, decentrale tilbud, hvor patienterne eksempelvis kan møde sundhedsvæsnet via digitale løsninger. Og så vil jeg arbejde videre på at styrke sammenhængen mellem sygehusenes akutte tilbud og det nære sundhedsvæsen, herunder samarbejdet med eksempelvis kommuner og praktiserende læger, siger Jesper Gyllenborg og fortsætter:

- Det bliver også et fokusområde for mig at videreudvikle lægeuddannelsen i Region Sjælland og forhåbentlig være med til at etablere en fuld én af slagsen, samt at understøtte og bygge videre på vores stærke forskningsmiljøer på tværs af både faggrupper og sygehuse i regionen, siger Jesper Gyllenborg.

Kender regionen indefra
Jesper Gyllenborg skal være garant for den sundhedsfaglige viden i regionens koncerndirektion, fortæller regionsdirektør Per Bennetsen.  

- Både i kraft af Jespers lægefaglige afsæt og hans erfaring som vicedirektør på regionens største sygehus kommer han med et vigtigt bidrag ind i ledelsesarbejdet af den samlede region. Jeg kender ham rigtigt godt i forvejen og ser meget frem til at få gavn af samarbejdet i hans nye rolle som koncerndirektør. Jesper har haft en central rolle i organisationen under hele corona-indsatsen og har også derfra et solidt indblik i regionens arbejde, siger Per Bennetsen.

Jesper Gyllenborg efterfølger den nuværende koncerndirektør Leif Panduro Jensen, som går på pension til august.
 

Kort om Jesper Gyllenborg

  • Siden september 2019 har han været vicedirektør med lægefagligt ansvar på Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde.
  • Under corona har han haft en helt afgørende rolle i kraft af sin stilling som lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, der har haft det primære ansvar for håndteringen af corona-patienter i regionen. Derudover har han haft det lægefaglige ansvar for vaccinationsindsatsen på sygehusene.
  • Fra 2009-2019 var han ledende overlæge på Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, hvor han arbejdede for at styrke og udvikle det neurologiske speciale i Region Sjælland.
  • Han er uddannet fra Københavns Universitet i 2000 og speciallæge i neurologi i 2008.
  • Privat er Jesper Gyllenborg gift, far til tre voksne børn og bor i Roskilde. I sin fritid er han blandt andet aktiv motionscyklist og sejler.

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96
Per Bennetsen, regionsdirektør, 30 66 03 77
Jesper Gyllenborg, 60 77 06 07

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Hurtigtest i Region Sjælland tilpasses løbende22.7.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

PCR-test er mere effektive end hurtigtest i bekæmpelse af COVID19-deltavarianten, som lige nu spreder sig. Samtidig bliver flere borgere vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at neddrosle antallet af hurtigteststeder. I Region Sjælland lukkes der gradvist ned for 16 hurtigteststeder. Der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum