Region Sjælland

Region Sjælland går igen ned i COVID-19 beredskab

Del

Region Sjælland går endnu et trin ned i sit beredskab til trin 2, da antallet af COVID-indlagte fortsat falder

- Vi sænker vores beredskab til trin 2 for både medicinske og intensive senge. Det sker efter en længere periode med faldende indlæggelsestal, siger koncerndirektør Leif Panduro Jensen, Region Sjælland.

Det betyder, at antallet af sengepladser reserveret til patienter med COVID-19 nedsættes til 68 medicinske sengepladser og 15 intensivpladser. Aktuelt er der pr. 9. februar i alt 55 indlagte, hvoraf ni er indlagt på intensiv. Regionens beredskabsplan har trin fra 0 til 5 og blev senest nedtrappet for en uge siden.

- Det forsatte fald i antallet af COVID-ramte patienter giver anledning til en forsigtig optimisme. Dermed skaber vi plads til behandlingen af andre patienter, der ellers har fået deres operation eller aftale udsat, siger Leif Panduro Jensen.

- Vi er samtidig konstant opmærksomme på udviklingen af den nye og mere smitsomme variant B.1.1.7, der fortsat giver panderynker. Derfor er vi parate til hurtigt at skrue op for beredskabet igen, siger Leif Panduro Jensen.

Stop for indlæggelser på Filadelfia

Region Sjælland ophæver samtidig aftalen om indlæggelse af patienter på Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund. Indlæggelserne uden for sygehusene er sket for at lette presset på sygehusafdelingerne og samtidig tage godt hånd om medicinske patienter, der endnu ikke er helt klar til at komme hjem.

- Jeg vil gerne sige Filadelfia tusind tak for hjælpen. Også til Sclerosehospitalet i Haslev, som har bidraget med plejepersonale, der har flyttet deres arbejdsdag til Filadelfia. Samt til regionens E-hospital, der har haft det lægefaglige ansvar for patienterne. Det har været et fantastisk bevis på, hvordan vi kan stå sammen i Danmark og finde nye løsninger, når krisen rammer, siger Leif Panduro Jensen.

Sidste dag med indlæggelser på Filadelfia er 19. februar. Det er aftalt med Filadelfia og Sclerosehospitalet, at hvis indlæggelsestallet stiger igen, kan samarbejdet om patienterne genoptages.

Ventende patienter får direkte besked

Sygehusene vil nu indkalde flere patienter til operation eller andre aftaler.

- Patienterne får direkte besked, når det bliver deres tur. Først indkaldes patienter, hvis tilstand risikerer at blive forværret, hvis de ikke snart kommer i behandling, siger Leif Panduro Jensen.

Koncerndirektøren understreger, at sygehusene hele tiden har behandlet patienter med akutte sygdomme og livstruende sygdomme som kræft- og hjertesygdomme.

Kontakter

Koncerndirektør Leif Panduro Jensen, 71 75 12 00

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Nu åbner Region Sjælland 11 nye vaccinationscentre til de særligt sårbare2.3.2021 06:00:00 CETPressemeddelelse

Fra uge 10 åbner Region Sjælland 11 nye vaccinationscentre. I første omgang er tilbuddet specifikt henvendt til netop de særligt sårbare borgere, som har vanskeligt ved at køre hen til et af regionens seks allerede eksisterende vaccinationscentre. De 11 nye centre sikrer, at denne gruppe borgere allerede fra næste uge kan blive vaccineret i deres egen kommune, tæt på eget hjem. Senere, når regionen modtager større leverancer af vacciner, så vil alle borgere kunne modtage vaccination lokalt.

Klar besked til transportministeren: Sjælland vil have motorvej til Kalundborg og Næstved og styrke den kollektive trafik26.2.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Som optakt til Folketingets kommende forhandling om infrastruktur og grøn mobilitet mødes sjællandske politikere, Novo Nordisk Kalundborg, Ardagh Glass Holmegaard og repræsentanter fra fagbevægelsen fredag med transportministeren med entydigt budskab: Sjælland står sammen om at få mere motorvej og kollektiv trafik og styrke grøn omstilling i transporten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum