Forsikring & Pension

Region Sjælland: Center for Handicap i Lolland Kommune er regionsvinder af ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”

Del

Center for Handicap i Lolland Kommune er med ”Jumping Fitness” vinder i Region Sjælland i konkurrencen om det det bedste sundhedsinitiativ på arbejdspladsen. Dermed går de sammen med de fire andre regionsvindere videre i konkurrencen og dyster på landsplan om at vinde selve ’Initiativprisen 2018’.

I løbet af foråret har Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healthcare opfordret landets arbejdspladser til at indstille deres bedste sundhedsinitiativ til konkurrencen ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”. Nu er regionsvinderne fundet. I Region Sjælland fik Center for Handicap i Lolland Kommune, flest stemmer og kåres dermed som regionsvinder.

Center for Handicap, der holder til i Nakskov, bliver regionsvinder med initiativet ’Jumping Fitness’. Ti frivillige kollegaer har gennemgået uddannelsen til jumping fitness-instruktør, trampoliner er indkøbt og fordelt på centrets lokaliteter på Lolland og bruges i døgnboliger og dagcentre sammen med borgerne. Desuden er der oprettet medarbejderhold, så alle kan passe det ind i deres arbejdsskema.

- Vi prioriterer de sunde valg, mens man er på arbejde og er lydhøre over for de ønsker og behov, der er i organisationen. Jumping Fitness var et ønske fra et par medarbejdere, som blev sat i værk, og vi arbejder generelt for og har et ønske om, at man går sundere hjem fra arbejde, end da man kom, siger Annette Moryl Hansen, centerleder i Center for Handicap, Lolland Kommune.

Resultaterne af initiativet ses tydeligt

- Vi startede med at få udarbejdet et sundhedsindeks – og ved næste sundhedsindeks kunne vi se en positiv udvikling både i forhold til sundhed og arbejdsglæde. Det giver et bedre arbejdsklima, når sundhed kommer på dagsordenen. Vores sygefravær er også gået ned. Ud over en økonomisk gevinst kommer det også til udtryk i forhold til en større arbejdsglæde og bedre trivsel, siger Annette Moryl Hansen, Center for Handicap.

- Center for Handicap er et godt bud på et sundhedsinitiativ, som er afprøvet med succes i praksis, og vi håber, at det kan inspirere andre arbejdspladser til øge sundheden blandt deres medarbejdere – ikke kun her i regionen men i hele landet, siger Søren Willeberg, kommunikationsdirektør i Dansk Firmaidrætsforbund.

- Initiativet hos Lolland Kommune viser, hvordan arbejdspladsen spiller en oplagt rolle for at skabe mere bevægelse og sundhed. Det kan være en Jumping Fitness som hos Lolland Kommune, men det kan også gøres på et mange andre måder. Det vigtigste er, at det virker motiverende og passer til arbejdspladsen, siger Søren Willeberg, Dansk Firmaidrætsforbund.

Fakta om konkurrencen

Det er arbejdspladserne, der selv har indstillet deres egne initiativer inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Alle i hele Danmark har kunnet stemme på i alt tre forskellige initiativer.

Regionsvinderen er det initiativ, der har opnået flest stemmer i forhold til, hvor mange medarbejdere den pågældende arbejdsplads har. De fem regionsvindere går nu videre og dyster om at vinde selve ’Initiativprisen 2018’. Landsvinderen kåres 29. maj 2018, hvor der samtidig og som noget nyt uddeles en særpris for det bedste initiativ, der fremmer mental sundhed på arbejdspladsen.

Konkurrencen, ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”, bliver afviklet for andet år i træk og har i år kørt fra 1. marts til 17. maj 2018.

Konkurrencen er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv samt Falck, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning.

Nøgleord

Kontakter

Annette Moryl Hansen, centerleder,
Center for Handicap, Lolland Kommune,
51 29 08 51, moryl@lolland.dk

Sigrid Ellegaard, kommunikationskonsulent,
Dansk Firmaidrætsforbund,
53 66 11 04

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring12.6.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilken forsikring der dækker, hvis deres børn ødelægger noget, mens de er i børnehave? Ved de, hvordan man er stillet, når der opstår fejl og mangler efter en forsikringsskade, eller hvorfor man ikke er dækket af arbejdsskadeforsikringen, hvis man arbejder i sin mands firma?

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring14.5.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om deres indboforsikring dækker tyveri af vasketøj fra et ulåst vaskerum? Ved de, om man kan kræve erstatning fra en medspiller, når man får revet korsbåndet over i en tackling, eller hvordan man er dækket, hvis mobiltelefonen er røget en tur i vaskemaskinen?

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring9.4.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om de skal købe en ejerskifteforsikring, når de har fundet drømmehuset? Ved de, hvordan de er dækket, når de hjælper naboen med havearbejdet, eller om man kan kræve et stenslag i forruden betalt af en forankørende bilist?

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring15.3.2019 11:23:48 CETPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad der sker, hvis man bliver påkørt af et el-løbehjul? Ved de, hvilke forsikringer der er behov for, hvis man skal på en længere rejse uden for EU, eller om en dyr racercykel er dækket af en almindelig indboforsikring?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum