Region Sjælland

Region Sjælland ansætter ny sygehusdirektør til Holbæk Sygehus

Del

Mette Touborg tiltræder 1. marts som ny sygehusdirektør på Holbæk Sygehus. Hun er oprindelig uddannet sygeplejerske og har i flere år været topleder – senest i Københavns Kommune.

Mette Touborg bliver 1. marts ny sygehusdirektør på Holbæk Sygehus.
Mette Touborg bliver 1. marts ny sygehusdirektør på Holbæk Sygehus.

Holbæk Sygehus får snart ny sygehusdirektør. Fra 1. marts skal den erfarne topleder Mette Touborg stå i spidsen for sygehuset.

- Mette Touborg er en meget dygtig og erfaren topleder, og vi er glade for, at hun skal være sygehusdirektør på Holbæk Sygehus. Hun får en vigtig rolle i at drive og udvikle Holbæk Sygehus, som en del af det samlede sundhedsvæsen i hele Region Sjælland, siger regionsdirektør Per Bennetsen og forklarer videre:

- Mette Touborg vil særligt kunne bidrage med sin store erfaring som topleder, sin viden om sundhedsområdet og sin evne til at bygge bro på tværs af sektorer. Samtidig har hun værdifuld viden og kendskab til det nordvestsjællandske område og de kommuner, sygehuset naturligt har et tæt samarbejde med.

Meningsfuld opgave

Holbæk Sygehus er et af fire akutsygehuse i Region Sjælland og har som ambition at være bedst i Danmark til at tage sig af akutte patienter. Samtidig er sygehuset blandt andet kendt for at tage multisyge i hånden med konceptet ”samme dag under samme tag” og for at behandle overvægt blandt børn og unge, også kaldet Holbæk-modellen. Som sygehusdirektør kommer 48-årige Mette Touborg til at være chef for cirka 2000 medarbejdere.

- Langt de fleste af os kommer i kontakt med sundhedsvæsenet flere gange i løbet af vores liv og oplever i de sammenhænge, hvor betydningsfuldt det er. De seneste to år med COVID-19 har understreget sundhedsvæsenets og sundhedspersonalets vigtighed for os alle. Jeg glæder mig til den meningsfulde opgave og at sætte mit præg på et i forvejen veldrevet Holbæk Sygehus. Hovedformålet er at tilbyde behandling af høj kvalitet – den faglige såvel som den patientoplevede kvalitet, siger Mette Touborg.

Allerede fra dag 1 i jobbet venter flere større udfordringer. Sundhedsvæsenet er helt generelt påvirket af rekrutteringsudfordringer, og forventningen er, at kommende politiske reformer af sundhedsområdet vil forandre kravene til landets sygehuse. Samtidig er der over de kommende år planlagt en større modernisering på Holbæk Sygehus til 400 millioner kroner.

- Som leder er det mit ansvar at skabe et veldrevet sygehus, herunder et godt arbejdsmiljø og stor patienttilfredshed. Det kan vi kun løse i fællesskab. Jeg glæder mig til at lære medarbejderne at kende og høre, hvordan de med deres store viden og faglighed mener, at vi bedst kan forløse potentialet til gavn for patienterne, siger Mette Touborg.

Vil styrke klyngesamarbejde

Mette Touborg kommer fra en stilling som administrerende direktør for Kultur, Fritid og Borgerservice i Københavns Kommune, som hun har haft siden 2016. Forinden var hun borgmester for Lejre Kommune. Derudover har hun blandt andet været leder for plejecenteret Stenhusbakken i Holbæk Kommune. Hun er oprindelig uddannet sygeplejerske. Mette Touborg bor til dagligt i Roskilde med sin mand og deres tilsammen fire teenagere.

Den nye sygehusdirektør håber, at hendes store erfaring fra det kommunale kan bidrage til at styrke det tværsektorielle samarbejde.

- Min organisatoriske hjemmebane har været kommunen, og jeg har et godt kendskab til alle omkringliggende kommuner. Jeg håber meget, at vi kan få skabt det optimale sundhedsklyngesamarbejde sammen med kommunerne til glæde og gavn for patienterne.

På Holbæk Sygehus vil den nye sygehusdirektør indgå i en sygehusledelse, der i forvejen består af vicedirektør Dan Brun Petersen og vicedirektør Gitte Fangel. Derudover bliver Mette Touborg en del af Region Sjællands koncernledelse.

Mette Touborg erstatter Torben Dencker Rasmussen, som har valgt at gå på pension.

Kontakter

Mette Touborg, tlf. 20 26 11 00

Billeder

Mette Touborg bliver 1. marts ny sygehusdirektør på Holbæk Sygehus.
Mette Touborg bliver 1. marts ny sygehusdirektør på Holbæk Sygehus.
Download

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum