Region Sjælland

Region Sjælland ændrer kørselstilbud til og fra sygehusene

Del

I 2021 ændres reglerne for patientbefordring i Region Sjælland. Vi vil gerne have pengene til at række så langt som muligt og bruge dem, hvor de giver den største effekt for patienterne, og det er ude på sygehusene, siger udvalgsformand Trine Birk Andersen.

Fra den 1. januar 2021 træder de nye regler for patientbefordring i kraft i Region Sjælland. Med ændringerne forventer regionen at kunne flytte 7,8 millioner kroner årligt fra transport til behandling på sygehusene.

- Vi vil gerne have pengene til at række så langt som muligt og bruge dem, hvor de giver den største effekt for patienterne. Det er ude på sygehusene. Derfor har vi besluttet at skrue lidt ned for servicen til patienter i egen bil, men patienter med et helbredsmæssigt behov vil fortsat blive transporteret til og fra sygehusene, siger Trine Birk Andersen, formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Patienter i egen bil vil i udgangspunktet ikke længere kunne få udbetalt kilometergodtgørelse. Samtidig vil regionen i højere grad opfordre patienter til at bruge offentlig transport, når det er muligt. Ved offentlig transport får man tilskud til transporten, hvis man som patient er berettiget til det.

Får den nødvendige hjælp

De ændrede regler er magen til reglerne i Region Nordjylland, og er besluttet af Regionsrådet med budgetaftalen for 2021, som blev vedtaget af alle partier. For mange vil det ikke betyde ændringer i forhold til i dag, og patienter, der har et helbredsmæssigt behov for transport, vil fortsat kunne få det.

- Alle patienter med behov for hjælp til transport vil blive vurderet af den afdeling, de er tilknyttet på sygehuset, i samarbejde med os i Befordringsservice. Har man behov for hjælp, så vil man selvfølgelig fortsat få den hjælp, man har brug for, siger Karina Bjørk Andreasen, befordringschef i Befordringsservice.

Med de nye regler vil der være skærpede krav til dokumentation for, hvorfor man ud fra sin helbredsmæssige tilstand ikke kan benytte offentlig transport og dermed har ret til befordring. Den vurdering foretages af den behandlende afdeling på sygehuset i samarbejde med Befordringsservice.

Yderligere informationer:

Har du spørgsmål til, hvad reglerne betyder for dig, kan du læse mere om det ændrede tilbud på regionens hjemmeside her: www.regionsjaelland.dk/befordring

Du er også velkommen til at ringe til os på telefon 7015 3515, hvis du har spørgsmål til din situation.

Kontakter

Trine Birk Andersen, formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen, 93 57 77 26
Karina Bjørk Andreasen, befordringschef i Befordringsservice, 57 68 41 00 og
Ole Mazur Hendriksen, Lægefaglig chef, Præhospitalt Center, 57 68 41 00.

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum