Region Nordjyllands forbud mod rygning i arbejdstiden skal nu også gælde politikerne bag beslutningen.

Del

Politikerne i Region Nordjylland vedtog forleden, at regionens arbejdspladser fra nytår skal indføre røgfri arbejdstid. Det betyder, at 14.500 ansatte på 14.500 ansatte på sygehuse, institutioner og kontorer i Region Nordjylland ikke længere må tage en pausesmøg i arbejdstiden – heller ikke uden for arbejdspladsens matrikel.

Reglen omfatter imidlertid ikke de 41 folkevalgte politikere, der har truffet beslutningen. Forslaget handlede nemlig kun om medarbejdere i regionen, og derfor kunne politikerne ikke tage stilling til, om forbuddet også omfattede dem.

Men nu mener soc.dem. Mogens Nørgaard, der stemte for forslaget, at forbuddet også skal gælde politikerne – det siger han til Morgen på Radio 100:

Jeg kan ikke forestille mig, at de politikere, der har vedtaget det, ikke retter sig efter reglerne. Hvis man er seriøs politiker, vil man jo gøre det. Men hvis det er lettere for omverden at forstå, at regionsrådsmedlemmerne bliver skrevet ind i reglerne, så er det fint for mig.

Så du vil altså have tilføjet, at det også gælder for jer, når I er på arbejde som politikere?

Ja. Det er ikke fordi, jeg tror, at politikere ikke vil rette sig efter det. Men hvis det kan hjælpe folkestemningen, at det også gælder regionsmedlemmer, så er det fint for mig.

Forbuddet er blevet til efter en opfordring fra Danske Regioner, der ønsker et landsdækkende rygeforbud i arbejdstiden.

Ingen betydning for tiltrækning af arbejdskraft

Har I lagt jer fladt ned for Danske Regioner, og rettet jer efter, at rygende arbejdskraft ikke kommer til at søge jobs i Region Nordjylland?

Vi lægger os hverken fladt ned for Danske Regioner eller andre. Vi synes det er en måde at beskytte medarbejderne på og beskytte dem, der ikke ryger. Så vi synes, det ligger lige for at tage sådan en beslutning, i den tid vi lever i. Vi har jo haft røgfrie matrikler i årevis, siger Mogens Nørgaard, soc.dem.

Må citeres med Morgen på Radio 100 som kilde.
Kontakt: producer Oliver Routledge

Information om Bauer Media

Bauer Media
Mileparken 20A
2740 Skovlunde

http://bauermedia.dk/

Følg pressemeddelelser fra Bauer Media

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bauer Media

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum