Region Hovedstaden

Region H’s borgere får glæde af tre nye visitationsbiler og øget akutberedskab

Del
Region Hovedstadens Akutberedskab styrkes med midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Pengene går til tre nye præhospitale visitationsbiler og styrket bemanding til sundhedsfaglig visitation på vagtcentralen.

​Som en del af et særligt fokus på at skabe større og hurtigere ambulancedækning i regionen har Region Hovedstaden søgt og nu modtaget omkring 60 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsens pulje til et styrket akutberedskab. Midlerne går blandt andet til tre præhospitale visitationsbiler, som kan hjælpe med at tage nogle af de opgaver, som regionens ambulancer normalt dækker.

De tre visitationsbiler bliver placeret i Gribskov, Dragør og Frederikssund Kommune.

"Vi har en forpligtigelse til at sikre hurtig udrykning og akut assistance til alle regionens borgere. Derfor er det en dejlig nyhed her op til jul, at vi fra næste år kan styrke vores beredskab og få flere visitationsbiler på vejene. De ekstra midler til sundhedsfaglig visitation er også meget velkomne og vil hjælpe med at sikre den rette hjælp til borgerne," fortæller formand for Region Hovedstadens Sundhedsudvalg Christoffer Buster Reinhardt (K).

De tre nye præhospitale visitationsbiler, eller PHV'er, adskiller sig fra almindelige ambulancer ved at rykke ud til borgere, som har brug for akut hjælp og en sundhedsfaglig vurdering af skaden eller sygdommen og eventuelt behandling. De præhospitale visitationsbiler kan derudover fungere som supplement for det akutte beredskab for eksempel ved hjertestop, hvor der skal ydes akut livsredende behandling hurtigst muligt.

"Med de tre PHV'er kan vi tage nogle af opgaverne fra vores ambulancer og yde en hjælp ude hos borgerne. De frigiver ikke kun ambulancer, men kan også hjælpe til at aflaste regionens akutmodtagelser, da vi kan flytte noget af den akutte vurdering ud til borgeren," fortæller direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab Jonas Egebart.

Akutberedskabet har to PHV'er på nuværende tidspunkt.

Foruden midler til de tre nye PHV'er har Region Hovedstaden også modtaget midler til ekstra bemanding af den sundhedsfaglig visitation svarende til 1,5 døgnberedskab. Pengene går til bemanding på vagtcentralen og skal styrke alle led i det præhospitale område. Lige fra at borgerne ringer ind til vagtcentralen til, at der træffes beslutning om, hvilket akutberedskab der skal sendes.​

Midlerne uddeles fra Sundhedsstyrelsens pulje til et styrket akutberedskab i hele landet som led i aftalen om en sundhedsreform. Læs mere om puljen her. 

Læs mere og se video om den præhospitale visitation her.​

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ny undersøgelse: Kronisk sygdom rammer socialt skævt28.3.2023 06:09:04 CEST | Pressemeddelelse

Stor undersøgelse viser, at borgere i hovedstadsregionen med kort uddannelse og uden arbejde har flere kroniske sygdomme som diabetes, KOL, slidgigt og angst. Den sociale ulighed er vokset for flere kroniske sygdomme. Ca. dobbelt så mange unge kvinder har i 2021 fået konstateret angst sammenlignet med 2013. Næsten hver tredje har kroniske smerter. Færre har depression; til gengæld rammes næsten dobbelt så mange kvinder som mænd.

Succesfuldt samarbejde fører nu til permanent First Responder-ordning ved hjertestop24.3.2023 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

For at sikre borgerne en hurtig og effektiv livreddende hjælp ved hjertestop blev der i juni 2018 igangsat et samarbejde i form af et pilotprojekt mellem Hovedstadens Beredskab, Beredskab Øst, Tårnby Brandvæsen og Region Hovedstaden. Formålet var at sikre borgerne en hurtigere hjælp ved hjertestop, samt en mere optimal udnyttelse af ressourcer og kompetencer på tværs af redningsberedskaberne og sundhedsberedskabet. Efter en række gode resultater gøres samarbejdet – også kaldet First Responder-ordningen – nu permanent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum