Region Hovedstaden

Region Hovedstaden vinder Publikumspris for løsning med kunstig intelligens i mammografiscreeninger

Del

Region Hovedstadens løsning med mønstergenkendelse i mammografiscreeninger er ved OffDig blevet hædret med at vinde Publikumsprisen, som er en del af Digitaliseringsprisen. ”Vigtig pris at vinde, og en stor anerkendelse for digitaliseringen i sundhedsvæsnet i Region Hovedstaden”, lyder det fra sundhedsudvalgsformand Christoffer Buster Reinhardt (C) og regionsdirektør Jens Gordon Clausen, som begge var tilstede, da prisen blev overrakt i Århus i sidste uge.

Billede: Region Hovedstaden
Billede: Region Hovedstaden

Region Hovedstadens løsning med mønstergenkendelse eller kunstig intelligens i mammografiscreeninger løb med Publikumsprisen på årets konference for offentlig digitalisering, OffDig, som løb af stablen sidste uge. Publikumsprisen er en del af Digitaliseringsprisen. Det er de godt 1.600 deltagere på konferencen, som kårer vinderen af Publikumsprisen.

Stolt udvalgsformand
Formanden for Region Hovedstadens Sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt, er stolt over, at publikum pegede på netop Region Hovedstadens løsning med brug af kunstig intelligens i mammografiscreeninger: ”Løsningen har en direkte virkning på patienterne – i dette tilfælde de mange tusind kvinder, som hvert år skal screenes for brystkræft. De får hurtigere svar på deres røntgenbilleder, fordi kunstig intelligens hjælper mammaradiologerne med at vurdere billederne. Vi var naturligvis glade for at være indstillet af fagjuryen, men meget stolte af at blive kåret af publikum til at vinde prisen. Det er en politisk prioritet at brystkræftområdet styrkes. Og her hjælper digitaliseringen denne styrkelse på vej,” siger Christoffer Buster Reinhardt og fortsætter: ”I Region Hovedstaden har vi et stort ønske om at arbejde videre med kunstig intelligens løsninger, da det bliver en central del af fremtidens sundhedsvæsen”, siger Christoffer Buster Reinhardt.

Hurtig og effektiv udvikling
Regionsdirektør Jens Gordon Clausen er enig med Christoffer Buster Reinhardt, og er også glad for den store anerkendelse, som Publikumsprisen er et udtryk for: ”Digitaliseringen af sundhedsvæsnet er en helt central løftestang i at give patienterne bedre og hurtigere løsninger i deres behandling. Samtidig spiller mønstergenkendelse og digitalisering positivt ind i at være med til at løse de personaleudfordringer, som findes i sundhedsvæsnet”, siger Jens Gordon Clausen. Han roser samtidig det gode samarbejde mellem klinikken og IT-organisationen for at projektet er blevet til virkelighed: ”Region Hovedstadens løsning med mønstergenkendelse i mammografiscreeninger er et eksempel på et godt samarbejde mellem klinikere og teknikere i Region Hovedstaden. Det er gået hurtigt og effektivt med at udvikle løsningen og få den sat i drift ude i klinikken. Det er vores klare ledelsesmæssige ambition, at lignende samarbejder omkring digitale løsninger til gavn for patienter og personale vil bære frugt i fremtiden,” siger Jens Gordon Clausen.

Kunstig intelligens aflaster lægerne
Det var en stolt gruppe bestående af vicedirektør på Herlev Gentofte Hospital, Bodil Ørkild, ledende overlæge og screeningschef Ilse Vejborg og direktør i CIMT, Torben Dalgaard, som var på scenen til OffDig for at modtage prisen på vegne af Region Hovedstaden. De siger samstemmende:
 
"Det er en kæmpe anerkendelse af mange ting, at løsningen med kunstig intelligens i mammografiscreeninger har vundet Publikumsprisen. Først og fremmest er det en anerkendelse af at kunstig intelligens nu kan gå ind og bruges til at understøtte og aflaste lægernes arbejde med at få vurderet brystkræftscreeninger. Den umiddelbare konsekvens er, at kvinderne, som får foretaget undersøgelsen, nu kan få hurtigere svar. Samtidig belønner Publikumsprisen det gode samarbejde, som har fundet sted mellem leverandør og udvikler, forskningspartnere på Københavns Universitet, klinikken, Center for It og Medicoteknologi og Center for Økonomi. Vi er utroligt glade og stolte over at modtage sådan en anerkendelse."

For yderligere information og kontakt:
Region Hovedstadens pressetjeneste: 7020 9588

Billeder

Billede: Region Hovedstaden
Billede: Region Hovedstaden
Download
Billede: Region Hovedstaden
Billede: Region Hovedstaden
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum