Mikonomi.dk

Region Hovedstaden triumferer i stor økonomisk undersøgelse

Del

I en ny undersøgelse af de danske kommuners økonomiske forhold, foretaget af Mikonomi.dk, indtager kommuner fra Region Hovedstaden toppen. 9 ud af 10 af de bedst økonomisk stillede kommuner er fra Region Hovedstaden. Undersøgelsens store taber, er derimod Region Nordjylland, hvor 6 ud af de 11 af regionens kommuner er i top 20 over de værst stillede kommuner.

Undersøgelsen fra Mikonomi.dk viser, at der er stor forskel på, hvor godt stillede de danske kommuner og regioner er økonomisk set. 70% af de 20 bedst økonomisk stillede kommuner kommer fra Region Hovedstaden. Derimod er 55% af Region Nordjyllands kommuner at finde i top 20 over de værst stillede kommuner.

Region Hovedstaden indtager topplaceringer

I toppen af undersøgelsen er 9 ud af 10 kommuner fra Region Hovedstaden kun Greve Kommune, fra Region Sjælland, mænger sig i toppen. Specielt den gennemsnitlige indkomst gør, at Region Hovedstaden vinder undersøgelsen. I gennemsnit har Region Hovedstaden en indkomst på 355.137 kr. om året før skatter m.v. I modsætning har Region Nordjylland og Region Syddanmark en gennemsnitsindkomst på henholdsvis 282.919 kr. og 289.038 kr.

Sammenlignet med de resterende regioner sparer Region Hovedstaden ligeså meget op til pension, hvilket kan skyldes den høje indkomst. Region Hovedstaden har i gennemsnit pr. familie 1.094.047 kr. i pensionsopsparing. Ser man eksempelvis på Region Nord- og Midtjylland har hver familie henholdsvis kun 853.668 kr. og 900.037 kr. i pensionsopsparing.

Det er ligeså også en kommune fra Region Hovedstaden, der har den laveste gæld. Med en gæld på 495.728 kr. pr. familie har Brøndby Kommune den laveste gæld blandt alle 98 kommuner. Dette skyldes overordnet set, at familierne i kommunen ikke har benyttet sig af muligheden i lån penge, som derved gør, at de har en lav gæld.

Region Nordjylland: Undersøgelsens store taber

Som tidligere nævnt har Region Nordjylland den laveste gennemsnitsindkomst, hvilket har en stor indflydelse på regionens bundplacering. På mange af de udvalgte kriterier, rangerer Regionen faktisk i bunden. Det eneste kriterium, hvori Region Nordjylland skiller sig ud på en positiv måde, skal findes i en lav gennemsnitlig husleje. Den gennemsnitlige husleje pr. kvadratmeter pr. år ligger på 745 kr., som er den laveste husleje blandt de fem regioner. For Region Hovedstaden er dette derimod 905 kr., mens det i Region Sjælland er 867 kr.

Derudover har Region Nordjylland den laveste kvadratmeterpris på 11.755 kr./m2. Dette, sammenholdt med at der ligeså er et relativt højt antal boliger til salg, kan tyde på, at husene i denne region ikke er så eftertragtede. Regionen har 2,23% antal huse til salg pr. indbygger. Yderligere kan dette være en indikator for, at nuværende husejere ikke kan presse prisen op, hvis de ønskede at sælge. Til sammenligning har Region Hovedstaden derimod en kvadratmeterpris på 29.488 kr./m2 og kun 0,61% huse til salg pr. indbygger.

Du kan læse mere om de resterende kriterier, som Mikonomi.dk har undersøgt og se resultatet for din region samt kommune her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. Det gøres opmærksom på, at Mikonomi.dk ikke har interesse i at fremme nogle af de nævnte aktører i denne historie.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.22.12.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Undgå at blive snydt: Sådan finder du den billigste afbetaling på Black Friday21.11.2018 10:09:27Pressemeddelelse

Black Friday, som i år afholdes d. 23. november, er en amerikansk tradition, som danskerne i høj grad har taget til sig, når betalingskortet skal svinges og julegaverne indkøbes. Men danskerne bør være på vagt: Foruden selve prisen på varerne kan priserne på finansieringen i butikkerne også variere en del. Tal fra Mikonomi.dk viser, at du eksempelvis kan spare 779 kr. på finansiering ved køb af et TV til samme pris ved at tage i Power fremfor Elgiganten.

Tag testen: Sparer du nok op til din tid som pensionist?25.10.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Du skal i gennemsnit have skrabet mere end 6 mio. kr. sammen inden din tid som pensionist starter, hvis du vil opretholde den samme levestandard de første 15 år af din pension. I Hørsholm Kommune skal du i gennemsnit spare mere end 8,5 mio. kr. op, hvorimod du i Morsø Kommune kun skal spare 5,2 mio. kr. sammen. Dette viser en undersøgelse, som Mikonomi.dk har foretaget i forbindelse med Pensionsdagen 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum