Region Hovedstaden

Region Hovedstaden skærper indsatsen for at indfri FN’s verdensmål

Del

Med 40.000 ansatte og et budget på 39 milliarder kan Region Hovedstaden gøre en forskel for at opnå verdensmålene. Derfor har regionsrådet vedtaget en handlingsplan for hvordan Region Hovedstaden kan arbejde med verdensmålene og skærpe indsatsen.

I Region Hovedstaden bliver der allerede ydet en stor indsats for at realisere verdensmålene. Med den nye handlingsplan bliver indsatsen styrket indenfor regionens opgaver med at drive Danmarks største sundhedsvæsen og udvikle hovedstadsregionen indenfor miljø, trafik og uddannelse.

- Vi bruger verdensmålene som en katalysator til løfte udviklingen yderligere, især indenfor verdensmål 3 (sundhed og trivsel), 11 (bæredygtige byer og lokalsamfund) og 12 (ansvarligt forbrug og produktion). Der eksisterer væsentlige udfordringer indenfor de tre verdensmål. Det forpligter at være en så stor arbejdsplads, som vi er, og vi kan som region gøre en betydelig forskel, udtaler formand for regionsrådet Sophie Hæstorp Andersen (S).

Verdensmålene som løftestang
Flere lever med kroniske sygdomme, overvægt og rygning, og uligheden i sundhed kan ses meget konkret ved, at sygdomme rammer socialt skævt. Samtidig kalder klimaforandringer på markant og omfattende handling nu. Det er blot nogle af de udfordringer, som Region Hovedstadens handlingsplan skal bidrage til at løse for at skabe en bedre og mere bæredygtig verden. 

- Det har været afgørende at bruge verdensmålene som løftestang til at styrke vores indsatser og sikre en bred politisk forankring. På den måde sørger vi for, at visionerne ikke blot bliver på papiret, men resulterer i konkrete handlinger, udtaler formand for miljø- og klimaudvalget Kim Rockhill (S).

Helhedsorienterede indsatser
Hvis verdensmålene skal indfries, så kræver det helhedsorienterede indsatser, som går på tværs af faglige og geografiske skel. Det er det centrale udgangspunkt for regionens arbejde med verdensmålene:

- For eksempel bidrager regionens grønne indsatser som supercykelstier, fossilfri busser og elbiler både til at modvirke klimaforandringer, trængsel og luftforurening og forbedre sundheden. Og når vi arbejder på at forbedre indeklimaet på hospitalerne, for eksempel med bedre lys og ventilation, kan det både skabe bedre arbejdsmiljø, øge patienternes velvære og nedsætte hospitalernes CO2-udledning, påpeger Sophie Hæstorp Andersen.

På den måde skal Region Hovedstadens handlingsplan bidrage til at sikre, at hovedstadsregionen har et sammenhængende sundhedsvæsen på et internationalt topniveau og samtidig er en grøn og innovativ metropol med bæredygtig vækst og høj livskvalitet.

Yderligere information:

Region Hovedstadens handlingsplan for FN’s verdensmål.

Enhedschef i Center for Regional Udvikling Gitte Larsen, gitte.larsen.05@regionh.dk, tlf.: 2031 4657

Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 7020 9588

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum