Region Hovedstaden

Region Hovedstaden sender testpersonale til Nordjylland

Del

Ti medarbejdere fra hovedstadsregionen tager til Nordjylland onsdag den 11. november for at hjælpe med at teste.

Region Nordjylland arbejder i disse dage på højtryk for at stable testfaciliteter på benene, så alle borgere kan blive testet efter, at syv kommuner i regionen er blevet lukket ned på grund smittefare med en minkvariant af corona.

Nu sender Region Hovedstaden testpersonale til Nordjylland for at hjælpe med at teste, så smitten kan blive opsporet og inddæmmet. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger, at samarbejdet i sundhedsvæsnet på tværs af landet er rigtigt vigtigt:

-      Vi oplever stadig stort behov for coronatest på Vestegnen, men vi prioriterer vores testressourcer, så vi både kan teste borgere i Region Hovedstaden, og samtidig hjælpe i Region Nordjylland. Nordjyderne står nemlig med en kæmpe udfordring, når hundredtusindvis af borgere skal testes hurtigt. Derfor sender vi testpersonale til det nordjyske, ligesom de hjalp os i september, da smittetrykket var meget højt i hovedstadsområdet.

God opbakning til Nordjylland
Testpersonalet fra Region Hovedstaden kommer fra regionens seks teststeder, der til dagligt drives af Akutberedskabet. Vicedirektør i Akutberedskabet Lars Falk Jensen fortæller, at der er god opbakning til at hjælpe Region Nordjylland:

-      Vi oplever, at mange af vores erfarne podere er interesserede i at hjælpe i Region Nordjylland, og vi forventer de kan indgå i vagtplanerne fra første dag. Vi oplærer hele tiden nye podere, så vi fortsat kan bemande teststederne i vores egen region.

Der er indført rejserestriktioner i Nordjylland, men testpersonale fra andre regioner kan rejse ind, fordi arbejdet er samfundskritisk.

For yderligere information

Kontakt til Sophie Hæstorp Andersen via regionens pressevagt 70 20 95 88

Kontakt til Lars Falk Jensen via Akutberedskabets kommunikationskonsulent 21 28 34 98

Nøgleord

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Hjerterytmeforstyrrelse: Første patienter opereret med ny metode16.7.2021 07:36:22 CEST | Pressemeddelelse

Afdeling for Hjertemedicin på Gentofte Hospital har i denne uge opereret de første patienter med en helt ny metode til behandling af atrieflimren, som er en rytmeforstyrrelse i hjertet. Ved hjælp af den såkaldte Pulsed Field Ablation-metode benytter lægerne et helt nyt princip, hvor man i få sekunder laver et kraftigt højspændingsfelt, som ødelægger den del af vævet, der forstyrrer hjerterytmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum