Region Hovedstaden

Region Hovedstaden sætter fuld turbo på vaccination

Del

Regionen åbner løbende nye vaccinationscentre, ansætter flere vaccinatører og opfordrer alle kvalificerede til at give en hånd med for at sikre hurtig revaccination af flest mulige borgere

Nye vaccinationssteder skyder i disse uger op i Region Hovedstaden, for at så mange borgere som muligt kan blive revaccineret i denne og de kommende uger. Mandag har regionen åbnet et nyt teststed på Amager, og ifølge regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) er der stort fokus på det 3. stik.

”Vi oplever i øjeblikket en stigende smitte i samfundet og øget pres på vores hospitaler, så vi sætter fuld turbo på vaccinationerne. Det er ingen hemmelighed, at vi er presset på personale, så hvis der er sundhedsfaglige, der er gået på pension, studerende eller andet sundhedsfagligt personale, der har mulighed for at give en ekstra hånd med at vaccinere, så vil det være en stor hjælp,” siger den nyvalgte regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) (se link under fakta).

100.000 vaccinationer om ugen
Regionen samarbejder tæt med kommunerne om vaccinationerne, og kapaciteten bliver løbende udvidet. I denne uge kan 10.000 ekstra borgere blive vaccineret.

Fra 1. december kan op mod 100.000 borgere ugentligt blive vaccineret i et af regionens vaccinationssteder. Derudover kan borgere også blive vaccineret i et af de 20 kommunale vaccinationssteder, som er oprettet rundtomkring i regionen.

Der bliver også arbejdet på at udvide åbningstiderne på vaccinationsstederne, så de kan holde åben om søndagen. Udover at vi arbejder for ekstra åbningstid i weekenden, så vil vi også åbne om aftenen.

Et af de nye vaccinationssteder, der åbner, er et vaccinationscenter på Hovedbanegården. Det åbner d. 1. december. Vi satser derudover også på at åbne et vaccinationssted på Nørrebro.

Husk at bestille tid til vaccination
For at blive vaccineret skal borgere huske at bestille tid på vacciner.dk. Tidsbestillingen er med til at mindske risikoen for ventetid og kø, og den gør afviklingen af vaccinationen mere flydende. Kun borgere, der skal have første stik, kan møde op uden at have bestilt tid.

”Jeg ved, at der er borgere, der har fået en invitation til 3. stik, men som har haft svært ved at finde en tid. Jeg håber på borgernes tålmodighed. Der bliver løbende lagt nye tider til vaccination op på vacciner.dk, i takt med at kapaciteten udvides, og der bliver ansat nye vaccinatører. Målet med at rekruttere ekstra personale er, at man skal kunne få en tid inden for en uge fra man inviteres,” siger Lars Gaardhøj.

Fakta

  • Første vaccinationsprogram er i Hovedstaden oppe på 88 % - det er rykket meget de seneste uger, fordi vi giver rigtig mange 1. stik
  • Revaccinationsprogrammet er oppe på at have vaccineret 578.000 i Danmark - heraf 170.000 i Region Hovedstaden.

Vil du hjælpe med at vaccinere?

Link til stillingsopslag vaccinatører:  https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=342&ProjectId=236017&DepartmentId=11910&MediaId=5

  • Det er en forudsætning, at du er i gang med eller har færdiggjort en sundhedsfaglig uddannelse
  • Pensionister er meget velkomne til at søge
  • Ansættelse til udgangen af marts 2022.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum