Region Hovedstaden

Region Hovedstaden: Regeringens luftfartsstrategi er fornuftig, men vi havde gerne set større fokus på udviklingen af Københavns Lufthavn.

3.7.2017 22:41 | Region Hovedstaden

Del

Lars Gaardhøj (S), formand for erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden, har følgende reaktion på Regeringens nye nationale luftfartsstrategi:

Regeringen har i dag fremlagt deres længe ventede strategi, der skal styrke dansk luftfart i den stadigt hårdere europæiske og nordiske konkurrence på området. 

I udgangspunktet er det en fornuftig strategi, der både har fokus på at skabe bedre trafikal sammenhæng Danmark, og som samtidig anerkender og bakker op om, at Lufthavnen i København er hele Danmarks hoveddør.

Københavns Lufthavn er en kronjuvel i dansk infrastruktur og en dynamo for vækst, beskæftigelse og international konkurrenceevne. Derfor er jeg også glad for, at Københavns Lufthavn har en fremtrædende plads i den fremlagte strategi.

Københavns Lufthavn har et erklæret mål om senest i 2040 at håndtere 40. mio. passagerer. De dynamiske effekter af det øgede passagertal, vil på sigt skabe i omegnen af 80.000 nye danske arbejdspladser - heraf vil ca. halvdelen blive skabt uden for hovedstaden. Det beviser, at hvad, der er godt for hovedstaden, er også godt for hele landet.

Derfor har vi i Region Hovedstaden længe presset på for at sikre Københavns Lufthavn de bedste udviklingsmuligheder og rammer for at kunne udvide og udbygge sin kapacitet.

Jeg havde naturligvis gerne set, et endnu større fokus på udviklingen af Københavns Lufthavn, men jeg vil afslutningsvist give regeringen kredit for den fremlagte strategi, som jeg mener, formår at balancere hensynet til udviklingen på både land og i by.

Kontakter

Yderligere information:

Formand for erhvervs- og vækstudvalget, Lars Gaardhøj (S), mobil 28 92 25 98

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Yderligere 13 overskridelser af maksimale ventetider på udredning og behandling af kræft på Rigshospitalet30.6.2017 19:47pressemeddelelse

I sidste uge indberettede Region Hovedstaden 26 overskridelser af maksimale ventetider på udredning og behandling af kræft i maj og en enkelt i april til Sundhedsstyrelsen. Af de 27 overskridelser var der 5 på Rigshospitalets brystkræftafdeling. Rigshospitalet meldte i den forbindelse ud, at de ville gennemgå procedurerne på alle klinikker. Det har de gjort nu, og beklageligvis blev der fundet yderligere 13 overskridelser, hvor de maksimale ventetider er overskredet, og hvor patienterne ikke er blevet informeret om deres ret til udredning eller behandling på et andet hospital. Overskridelserne er hovedsagligt på 1-10 dage, men en enkelt overskridelse var 15 dage. Grunden til overskridelserne er udfordringer med kapaciteten. Region Hovedstadens umiddelbare vurdering er, at overskridelserne ikke har haft betydning for patienternes forløb, fordi det drejer sig om så få dage. Region Hovedstaden vil selvfølgelig følge op for at se, om overskridelserne har haft en betydning. Overskridelser e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum