Region Hovedstaden

Region Hovedstaden: Regeringens luftfartsstrategi er fornuftig, men vi havde gerne set større fokus på udviklingen af Københavns Lufthavn.

Del

Lars Gaardhøj (S), formand for erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden, har følgende reaktion på Regeringens nye nationale luftfartsstrategi:

Regeringen har i dag fremlagt deres længe ventede strategi, der skal styrke dansk luftfart i den stadigt hårdere europæiske og nordiske konkurrence på området. 

I udgangspunktet er det en fornuftig strategi, der både har fokus på at skabe bedre trafikal sammenhæng Danmark, og som samtidig anerkender og bakker op om, at Lufthavnen i København er hele Danmarks hoveddør.

Københavns Lufthavn er en kronjuvel i dansk infrastruktur og en dynamo for vækst, beskæftigelse og international konkurrenceevne. Derfor er jeg også glad for, at Københavns Lufthavn har en fremtrædende plads i den fremlagte strategi.

Københavns Lufthavn har et erklæret mål om senest i 2040 at håndtere 40. mio. passagerer. De dynamiske effekter af det øgede passagertal, vil på sigt skabe i omegnen af 80.000 nye danske arbejdspladser - heraf vil ca. halvdelen blive skabt uden for hovedstaden. Det beviser, at hvad, der er godt for hovedstaden, er også godt for hele landet.

Derfor har vi i Region Hovedstaden længe presset på for at sikre Københavns Lufthavn de bedste udviklingsmuligheder og rammer for at kunne udvide og udbygge sin kapacitet.

Jeg havde naturligvis gerne set, et endnu større fokus på udviklingen af Københavns Lufthavn, men jeg vil afslutningsvist give regeringen kredit for den fremlagte strategi, som jeg mener, formår at balancere hensynet til udviklingen på både land og i by.

Kontakter

Yderligere information:

Formand for erhvervs- og vækstudvalget, Lars Gaardhøj (S), mobil 28 92 25 98

Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp Andersen og Martin Geertsen: Vi skal hegne midlerne til Hovedstaden ind23.5.2018 15:06pressemeddelelse

Hovedstaden er hele Danmarks hoveddør og det er derfor i hele landets interesse, at vi har en hovedstad i vækst. Den opgave risikerer at miste tilstrækkeligt med fokus og midler, hvis den ændring af erhvervsfremme systemet, som ligger på bordet lige nu, bliver til virkelighed, lyder det i en fælles udmelding fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og næstformand i Region Hovedstaden, Martin Geertsen (V).

Sammen om at få flere unge til at blive faglærte25.4.2018 11:00pressemeddelelse

Af parterne bag Faglært til vækst: Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand, John Schmidt Andersen (V), borgmester for Frederikssunds Kommune, Steen Christiansen (S), formand for KKR Hovedstaden og borgmester i Albertslund Kommune, Lars Gaardhøj (S), formand for Erhvervs-, Vækst og Forskningsudvalget, Ole Heinager, direktør for NEXT Uddannelse, René Van Laer, direktør for Handelsskolen København, Anette Kjær Sørensen, afdelingschef for Hovedstadens Rekrutteringsservice, Morten Emborg, konst. direktør for Technical Education Copenhagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum