Region Hovedstaden

Region Hovedstaden opdaterer skaleringsplanen

Del

Den opdaterede skaleringsplan angiver, hvor mange COVID-patienter hospitalerne skal kunne håndtere i den nuværende situation.

Hospitalsdirektørkredsen har i går torsdag vedtaget en ny skaleringsplan, som skal sikre, at hospitalerne har kapacitet til at håndtere et evt. stigende antal indlagte COVID-patienter, og at der sker en hensigtsmæssig fordeling af patienterne på tværs af regionens hospitaler.

Skaleringsplanen afspejler, at forskellige forhold er anderledes denne vinter i forhold til tidligere. Selvom coronasmitten i samfundet er stigende, er det ikke i sig selv COVID-patienter eller andre infektionsmedicinske patienter, der presser hospitalerne, men i stedet manglen på sygeplejersker. Personalesituationen betyder, at et stigende antal indlagte COVID-patienter hurtigere end tidligere får betydning for hospitalernes mulighederne for at behandle øvrige patienter.  

”Vi er på trin to i vores skaleringsplan, og er med planen klar til at håndtere flere COVID-patienter i den kommende tid, hvis det bliver nødvendig. Men det er ikke i sig selv antallet af patienter COVID, der presser vores samlede kapacitet. Det er simpelthen personalemangel, som er vores helt store udfordring her og nu,” siger koncerndirektør Dorthe Crüger.

Flest mulige patienter skal behandles
Formålet med skaleringsplanen er at få en ensartet belastning på tværs af hospitalerne så vidt, det er muligt. Det skal sikre, at alle hospitaler fortsat har mulighed for at behandle flest mulige patienter, der har brug for det.

På nuværende tidspunkt er vi i en situation, hvor en del af de planlagte operationer bliver udskudt, mens der fortsat er kapacitet til alle patienter med akutte, livs- eller førlighedstruende tilstande. Det drejer sig fx om transplantationer og kræftbehandling.

Sådan fordeles patienterne
To koordinationsgrupper for henholdsvis almene isolationspladser til COVID-patienter og intensivpladser mødes fast og vurderer, hvordan intensivpatienter og COVID-patienter skal visiteres på tværs af hospitalerne med udgangspunkt i skaleringsplanen. Omfordeling mellem hospitaler sker i videst muligt omfang ved den indledende visitation for at undgå at overflytte patienter mellem hospitalerne.

Det er koncernledelsen i Region Hovedstaden, som beslutter, om det bliver nødvendigt at gå yderligere et trin op i skaleringsplanen.

Plan for COVID-patienter indlagt til almen behandling i isolation:

 

Trin 1

Trin 2

Trin 3

Trin 4

Trin 5

RH

20

24

44

68

83

NOH

20

32

44

56

73

HGH

24

37

57

76

97

AHH

28

45

61

89

115

BFH

24

37

48

64

83

BOH

4

5

6

7

9

Total

120

180

260

360

460

For yderligere information
Kontakt regionens pressevagt på presse​@regionh.dk eller 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum