Region Hovedstaden

Region Hovedstaden og Skåne udvider samarbejdet

Del

Behandlingen af børnekræft skal styrkes og bornholmerne skal sikres bedre adgang til en akuthelikopter i et samarbejde på tværs af Øresund. Det skrev regionsrådsformændene Sophie Hæstorp Andersen og Carl Johan Sonesson under på tirsdag

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, drøftede nye samarbejder om akuthjælp og behandling af børnekræft på tværs af Øresund med hendes svenske kollega, formand for Region Skåne, Carl Johan Sonesson, på et møde tirsdag den 30. aprilRegionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, drøftede nye samarbejder om akuthjælp og behandling af børnekræft på tværs af Øresund med hendes svenske kollega, formand for Region Skåne, Carl Johan Sonesson, på et møde tirsdag den 30. april.

”Vi har haft et samarbejde i Greater Copenhagen om infrastruktur, vækst og grænsehindringer, og også et mindre samarbejde på sundhedsområdet. Nu går vi videre og udvider dette samarbejde. Allerede i august skal vi mødes igen for at drøfte behandling af syge børn, ikke mindst behandling af børnekræft – og så skal vi diskutere samarbejdet om en akuthelikopter, så vi bedre kan sikre bornholmerne hurtig akut hjælp, hvis uheldet er ude,” siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Behandling på den anden side af Øresund

”Denne principaftale er grundlaget for det fortsatte samarbejde med fx at udvide på sundhedsområdet. Det gælder ikke mindst muligheden for at borgere i Skåne og Region Hovedstaden kan blive behandlet i det andet land. Vi skal forberede udveksling af patientdata og samarbejde mere om digitalisering og de muligheder, det indebærer for såvel behandlingen på hospitalet som for muligheden for at blive behandlet derhjemme. Jeg ser frem mod det fortsatte samarbejde,” siger Carl Johan Sonesson, formand for Region Skåne.

Styrker sundhedsforskning og innovation

Formålet med samarbejdsaftalen er, at de to regioner skal ”gøre en fælles indsats for at øge konkurrence- og tiltrækningskraften og innovationsevnen inden for sundheds- og hospitalsvæsenet såvel som andre områder”. Det er for at sikre vækst og beskæftigelse ved at stræbe efter at blive ét integreret arbejdsmarked.

De to regionsrådsformænd understreger, at regionerne tilsammen udgør en af verdens førende forskningsregioner inden for materialevidenskab og biovidenskab, og ved at øge udveksling og samarbejde ønsker man at fremme både forskning og regional udvikling.

For yderligere information:

  • Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, via Region Hovedstadens pressevagt, tlf 70 20 95 88.
  • Carl Johan Sonesson, regionsrådsformand i Region Skåne, via politisk sekretær Peter J Olsson, tlf +46 070-4487170 peter.j.olsson@skane.se

Links

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Nu kan du føde ”hjemme” på hospitalet12.8.2019 13:52:11 CESTPressemeddelelse

En ny fødeklinik på Nordsjællands Hospital tilbyder kvinder med en ukompliceret graviditet at føde i hjemlige og afslappede rammer. Det nye tilbud skal medvirke til bedre fødselsforløb og færre indgreb i selve fødslen. Fødeklinikken på Nordsjællands Hospital er den sidste af de planlagte fire fødeklinikker, som indvies i Region Hovedstaden som et led i den målrettede indsats for at skabe mulighed for at føde i mere hyggelige og hjemlige omgivelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum