Region Hovedstaden

Region Hovedstaden indgår aftale for at sikre, at sociale klausuler overholdes

Del

Region Hovedstaden og Bygge- Anlægs- og Trækartellet indgår aftale, der skal sørge for, at regionens sociale klausuler overholdes på byggepladser. Aftalen skal være med til at sikre arbejdsmiljøet og ordentlige arbejdsvilkår og være et værn mod underbetaling af udenlandsk arbejdskraft.

Ordentlige forhold og en og løn på overenskomstmæssige vilkår på regionens byggepladser er målet med ny fælles aftale mellem Region Hovedstaden og det såkaldte BAT-kartel (Bygge- Anlægs- og Trækartellet).

Tirsdag den 12. september blev regionsrådets forretningsudvalg orienteret om aftalen, som skal være med til at sikre, at de sociale klausuler om arbejdsvilkår, der er besluttet i Region Hovedstaden, bliver overholdt.

"De mennesker, som arbejder på vores byggerier, skal kunne forvente ordentlige løn og arbejdsvilkår. Derfor har vi indgået den her aftale, som giver BAT Kartellet adgang til at vurdere forholdene på regionens byggepladser", siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Region Hovedstaden investerer for tiden knap 20 milliarder i at bygge og modernisere hospitaler i regionen. Byggerierne skal give patienterne endnu bedre behandlingskvalitet og skabe nye og mere moderne rammer for fremtidens hospitaler.

Sophie Hæstorp Andersen understreger, at regionen er meget bevidst om det ansvar, der hviler på regionen som offentlig bygherre.

"Som offentlig bygherre til store hospitalsbyggerier har vi et særligt ansvar. Derfor har vi vedtaget sociale klausuler og kædeansvar, der sikrer ordenligt løn- og ansættelsesvilkår. Det er vigtigt, fordi skatteydernes penge ikke skal gå til underbetalte udenlandske bygningsarbejdere, siger hun.

I BAT Kartellet er man glade for aftalen, som giver fri og nem adgang til alle regionens byggepladser.  

"Vi er glade for den her aftale, der sikrer byggefagsfagforeningerne adgang til regionens byggepladser. Vi har stor erfaring med stikprøvekontrol i forbindelse med social dumping og arbejdsmiljø og aftalen gør, at vi kan besøge byggepladserne og kontrollere, at der ikke fifles med konkurrencevilkårene - hverken på arbejdsmiljøområdet eller med løn og arbejdstid", forklarer Freddy Ridderhaugen, formand for Byggepladspatruljerne under BAT.

Fakta

  • Der bliver bygget og moderniseret hospitaler for knap 20 mia. i Region Hovedstaden.
  • Regionsrådet har besluttet, at der skal stilles krav i byggeanlægskontrakter om at ansætte praktikanter.
  • Samarbejdsaftalen mellem Region Hovedstaden og giver BAT Kartellet giver kartellet nem adgang til alle regionens byggepladser ved kontakt til projektchefen på det pågældende byggeri.
  • Aftalen indebærer, at der afholdes kvartalsvise møder mellem BAT Kartellet og Region Hovedstadens Center for Ejendomme om BAT Kartellets observationer på alle byggepladser med deltagelse af projektchefer Kvalitetsfonden
  • Arbejdsklausuler betyder, at offentlige myndigheder stiller krav om ordentlige løn- og arbejdsforhold, når de indgår kontrakt med private firmaer.

 Yderligere info

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), via Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88 eller mail: presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum