Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har indgået aftale om coronaberedskab

Del

Fredag eftermiddag landede regionen og en række personaleorganisationer aftaler for både frivillige ekstravagter på hospitalerne og vilkår for at indgå i beredskab, der giver mulighed for at flytte personale til afdelinger med COVID – vi er enige om at fremme frivilligheden i beredskabet.

”Jeg vil gerne kvittere for de gode forhandlingsforløb, vi har haft. Vi har i godt samarbejde med de faglige organisationer forhandlet om gode og rimelige vilkår for de ansatte på vores hospitaler, som er del af den store opgave, vi har med pleje og behandling af COVID-patienter,” siger direktør for Center for HR og Uddannelse Anne Kirstine Damsager.

På nationalt plan har det været forsøgt at genforhandle aftalen om beredskab på tværs af regionerne. Det var ikke muligt, og derfor har regionerne de seneste to uger hver især forhandlet.

”Vi har landet gode beredskabsaftaler med HK og DSR. Vi er en af de sidste regioner, der har landet en aftale med sygeplejerskerne. Vi har haft en god dialog i forhandlingerne, og der er mange hensyn, der skal mødes. Derfor tager det også lidt længere tid. Det har været vigtigt for os, at aftalerne vil blive godt modtaget på hospitalerne,” siger Anne Kirstine Damsager.

For regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er det vigtigt, at parterne er enige om, at man skal forsøge sig med frivillige aftaler med personalet:

”Jeg ved, at personalet er dødtrætte af corona, og bare gerne ville have lov til at holde en fredelig jul med deres familier, så derfor er jeg meget taknemmelig for, at der er medarbejdere, der melder sig og tager endnu en ekstra tørn. Og selvfølgelig skal de have en passende honorering for det.”

For en sygeplejerske vil det fx betyde, at hvis man melder sig til beredskabet, får man 3.000 kr. om måneden ekstra i løn. Man får også 1.500 kr. ekstra, når man træder ind i beredskabet og igen når man træder ud. Og derudover får man honorering for de ændringer i sin vagtplaner, som den flytning indebærer. Det følger de takster, regionen i forvejen har i arbejdstidsaftalen. Hvis et fridøgn bliver rykket betyder det fx, at man får ca. 1.300 kr. i gennemsnit pr. fridag.

  

Fakta om FEA-aftaler

FEA-aftalerne handler om, at personalet frivilligt kan påtage sig ekstravagter på egen afdeling. Aftalerne kan aktiveres lokalt, når ledelsen skønner det nødvendigt. Der er indtil videre indgået aftaler for:

  • FOA for sosu-personale, portører m.fl.
  • DSR for sygeplejersker og radiografer
  • Yngre Læger for hhv. afdelingslæger, 1. reservelæger, reservelæger og kliniske assistenter
  • HK for lægesekretærer, administrationspersonale og tandklinikassistenter
  • FAS for speciallæger

Øvrige faggrupper:

  • Der er også fortsat forhandling med DBIO og FOA.
  • Regionen har derudover kontaktet Jordemoderforeningen, Danske Fysioterapeuter og Ergoterapeutforeningen.

Honorering: almindelig timeløn tillagt 180%. For deltidsansatte honoreres med almindelig timeløn tillagt 50%, indtil fuldtidsnorm er opnået.

Fakta om beredskabsaftaler

De indgåede beredskabsaftaler for sygeplejerskerne og HK-personale tages i brug, når sundhedspersonale og andre med patientrelateret arbejde, som ikke normalt udfører tjeneste ved afdelinger med covid-19 patienter, flyttes til andre afdelinger/afsnit, hvor der varetages pleje og behandling af COVID-19.

  • Yderligere information via Region Hovedstadens pressevagt på 70209588 eller presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Færre vacciner betyder, at Region Hovedstaden fokuserer på anden vaccination på plejehjem20.1.2021 16:27:41 CETPressemeddelelse

​Region Hovedstaden har ligesom de øvrige regioner i denne uge modtaget ca. halvt så mange vacciner som forventet. Det betyder, at alle vacciner skal anvendes på at give anden dosis til dem, der har fået første dosis. Samtidig åbnes der ikke op for booking af tid til nye 1. vaccinationer. Regionen forventer, at der kommer nye tider op på vacciner.dk til februar. Alle målgrupper vil bliver vaccineret i den kommende tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum