Region Hovedstaden har indgået aftale om coronaberedskab
”Jeg vil gerne kvittere for de gode forhandlingsforløb, vi har haft. Vi har i godt samarbejde med de faglige organisationer forhandlet om gode og rimelige vilkår for de ansatte på vores hospitaler, som er del af den store opgave, vi har med pleje og behandling af COVID-patienter,” siger direktør for Center for HR og Uddannelse Anne Kirstine Damsager.
På nationalt plan har det været forsøgt at genforhandle aftalen om beredskab på tværs af regionerne. Det var ikke muligt, og derfor har regionerne de seneste to uger hver især forhandlet.
”Vi har landet gode beredskabsaftaler med HK og DSR. Vi er en af de sidste regioner, der har landet en aftale med sygeplejerskerne. Vi har haft en god dialog i forhandlingerne, og der er mange hensyn, der skal mødes. Derfor tager det også lidt længere tid. Det har været vigtigt for os, at aftalerne vil blive godt modtaget på hospitalerne,” siger Anne Kirstine Damsager.
For regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er det vigtigt, at parterne er enige om, at man skal forsøge sig med frivillige aftaler med personalet:
”Jeg ved, at personalet er dødtrætte af corona, og bare gerne ville have lov til at holde en fredelig jul med deres familier, så derfor er jeg meget taknemmelig for, at der er medarbejdere, der melder sig og tager endnu en ekstra tørn. Og selvfølgelig skal de have en passende honorering for det.”
For en sygeplejerske vil det fx betyde, at hvis man melder sig til beredskabet, får man 3.000 kr. om måneden ekstra i løn. Man får også 1.500 kr. ekstra, når man træder ind i beredskabet og igen når man træder ud. Og derudover får man honorering for de ændringer i sin vagtplaner, som den flytning indebærer. Det følger de takster, regionen i forvejen har i arbejdstidsaftalen. Hvis et fridøgn bliver rykket betyder det fx, at man får ca. 1.300 kr. i gennemsnit pr. fridag.
Fakta om FEA-aftaler
FEA-aftalerne handler om, at personalet frivilligt kan påtage sig ekstravagter på egen afdeling. Aftalerne kan aktiveres lokalt, når ledelsen skønner det nødvendigt. Der er indtil videre indgået aftaler for:
- FOA for sosu-personale, portører m.fl.
- DSR for sygeplejersker og radiografer
- Yngre Læger for hhv. afdelingslæger, 1. reservelæger, reservelæger og kliniske assistenter
- HK for lægesekretærer, administrationspersonale og tandklinikassistenter
- FAS for speciallæger
Øvrige faggrupper:
- Der er også fortsat forhandling med DBIO og FOA.
- Regionen har derudover kontaktet Jordemoderforeningen, Danske Fysioterapeuter og Ergoterapeutforeningen.
Honorering: almindelig timeløn tillagt 180%. For deltidsansatte honoreres med almindelig timeløn tillagt 50%, indtil fuldtidsnorm er opnået.
Fakta om beredskabsaftaler
De indgåede beredskabsaftaler for sygeplejerskerne og HK-personale tages i brug, når sundhedspersonale og andre med patientrelateret arbejde, som ikke normalt udfører tjeneste ved afdelinger med covid-19 patienter, flyttes til andre afdelinger/afsnit, hvor der varetages pleje og behandling af COVID-19.
- Yderligere information via Region Hovedstadens pressevagt på 70209588 eller presse@regionh.dk
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Region H giver flere penge til behandling af et stigende antal kvinder med brystkræft10.7.2025 12:39:29 CEST | Pressemeddelelse
Målopfyldelsen af pakkeforløb for brystkræft er i bedring efter en længere periode med mangel på det nødvendige personale. Området er imidlertid udfordret af et stigende antal kvinder, der sendes til udredning for brystkræft, så for at fastholde de gode resultater har regionsrådet valgt at afsætte 15 mio. kr. i varig bevilling til behandlingen.
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum