Region Hovedstaden

Region Hovedstaden giver millioner til kulturlivet

Del

​Der bliver noget at se frem til i 2021, og noget for enhver smag. Regionsrådet i Region Hovedstaden har sat navn på syv kulturevents, der får penge fra den regionale Kulturpulje. De syv ansøgninger, der har fået penge, når langt omkring i kulturlandskabet.

Med uddelingen af kulturpuljepengene prioriterer regionsrådet at yde et bidrag til et mangfoldigt kulturliv i hovedstadsområdet. Rådet ønsker med de i alt seks mio. kulturkroner at give et løft til et område, der i særlig grad er ramt af coronakrisen.

- Med kulturkronerne støtter regionen syv fantastiske kulturtilbud, som på forskellig vis bidrager til et mangfoldigt og rigt kulturliv i regionen. I disse coronatider er kulturlivet hårdt presset og derfor er det godt at vi kan hjælpe til med denne økonomiske håndsrækning. Og nok er vores primære fokus hvordan vi på hospitalerne bedst kan bekæmpe COVID-19, men kultur og oplevelser er også utroligt vigtigt for hvordan vi mennesker har det, og på den måde handler det også om sundhed alligevel, siger formanden for formand for udvalget for forskning, innovation og uddannelse, Lars Gaardhøj (S).

Taler ind i regionale topprioriteter
Region Hovedstaden har både fokus på personlig sundhed og det sunde liv. Flere af projekterne taler ind i levereglen om ’en sund sjæl i et sundt legeme’, eksempelvis skal ’ActionHygge’ med sport og udfoldelse for hele familien udfoldes i regi af gadefesten Distortion, og ikke mindst skal Experimentariums OL-By på tagterrassen for borgere med og uden handicap levere inspiration til et aktivt liv.

Andre projekter bidrager til regionens indsats for flere faglærte og flere med teknisk/naturvidenskabelige kompetencer. Blandt andet vil Teater Solaris involvere studerende fra Erhvervsskolen NEXT i et projekt om #MeToo, mens Copenhagen Gaming Week har konkrete mål for, hvor mange kvinder de vil engagere i de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser og jobs gennem gaming og introduktion til gamingindustrien. Det internationale event om gaming og e-sport vil byde på forskellige aktiviteter, turneringer og konference i en uge i Bella Centeret og rundt om i København.

Forventes at samle over 230.000 publikummer
Flere festivalarrangører har udvidet festivalformatet til at handle om mere end musik. Borgere i hovedstadsregionen kommer blandt andet til at opleve CopenHell Con, en ny international messe om rollespil og fantacy i den gamle B&W-hal i København, som en del af metalmusikfestivalen CopenHell. Mens Sound Dues vil skabe en international jazzfestival med over 40 koncerter, gastronomi og livsstil over flere dage på nye steder i Helsingør.

Det er et gennemgående træk, at projekterne har netværkskarakter, strækker sig over flere dage, involverer en bred vifte af medarrangører og inviterer mange borgere til at tage aktivt del i aktiviteterne.

De syv events forventes at samle over 230.000 publikummer. Arrangementerne har desuden som formål at tiltrække et internationalt publikum og etablere samarbejde med udenlandske kunstnere og branchefolk til sessioner, konferencer mv.

 
Fakta: Her er de syv events 
De syv projekter modtager hver støtte fra regionsrådet på imellem 0,5 og 1,5 mio. kr. Den regionale andel udgør fra 10 til 25 pct. af budgettet for hver af de syv projekter:
  • Lad legene begynde – OL og para-OL By på Experimentariums tagterrasse og med Experimentarium som leadpartner.
  • Copenhagen Gaming Week i bl.a. Bella Center med BC Hospitality Group som leadpartner.
  • Ungdommes Folkemøde i Valbyparken med fonden Ungdomsbureauet som leadpartner.
  • #Me Too – også mig i fire kulturhuse i København med Teater Solaris som leadpartner.
  • Sound Dues i Helsingør med foreningen Sound Dues som leadpartner.
  • Action Hygge i Københavns offentlige rum som en del af Distortion med NusNus aps som leadpartner.
  • CopenHell Con på Amager som en del af CopenHell-musikfestivalen med Live Nation Danmark som leadpartner.
Administrationen skal sammen med ansøgerne bringe de sidste formelle vilkår for tilskud på plads. 
 

Kontakt formanden for formand for udvalget for forskning, innovation og uddannelse, Lars Gaardhøj (S), via pressevagten i Region Hovedstaden: 7020 9588.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Sundhedshuse skal tage imod gravide, børn, unge og ældre med kronisk sygdom22.9.2021 09:51:16 CEST | Pressemeddelelse

​Tirsdag godkendte regionsrådet i Region Hovedstaden, hvilke regionale patientgrupper, der skal tilbydes behandling i de nye sundhedshuse i Helsingør og Frederikssund. Gravide, småbørnsfamilier, børn og unge og patienter med kroniske sygdomme kan se frem til at kunne komme til kontrol og ambulant behandling i sundhedshusene og dermed slippe for en længere tur til Nordsjællands Hospital i Hillerød. Samtidig vil sundhedshusene have en akutklinik.

Politikere i Region Hovedstaden lander budget for 2022: 24 mio. kr. ekstra til fødsler og børn2.9.2021 22:56:45 CEST | Pressemeddelelse

​Alle partierne i regionsrådet blev her til aften enige om Region Hovedstadens budget for 2022. Der bliver ingen sparerunder på hospitalerne. Som en del af aftalen afsætter politikerne 24 mio. kr. om året til fødsler og børn; herunder til fødselsforberedelser i mindre hold. Politikerne har også afsat 10 mio. kr. til at nedbringe ventetiderne på behandling for hovedpine og demens.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum