Region Hovedstaden

Region Hovedstaden forpligter sig til at mindske madspild

Del

Region Hovedstaden har underskrevet en aftale, hvor man én gang om året forpligter sig til at offentliggøre data om madspild. Desuden siger man ja til et erklæret mål om at nedbringe madspild med 50% inden 2030.

Danmark fejrer i dag den første officielle madspildsdag. Madspildsdagen falder sammen med FN’s International Day of Awareness of Food Loss and Waste.

I den forbindelse lancerer Region Hovedstaden sit medlemskab i det frivillige initiativ Danmark mod Madspild, som er drevet af Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab - ONE\THIRD.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har for nyligt underskrevet aftalen, der forpligter alle medlemsorganisationer til at måle og offentliggøre data om madspild én gang om året. Al data måles efter samme standarder og med et erklæret mål om at nedbringe madspild med 50% inden 2030.

- Som én af Danmarks største offentlige virksomheder er vi ikke bare optaget af at udvikle de bedste måltider til patienter og medarbejdere. Det skal også være klimavenligt. Derfor satser vi både på mere grøn og økologisk mad såvel som på at mindske madspild både i vores kantiner og i de køkkener, der laver mad til patienterne. Vi har haft fokus på området i flere år, og vi vil gerne sætte vores erfaringer i spil og arbejde for at nedbringe madspildet yderligere, siger regionsrådsformand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen.

Mange tiltag på hospitalerne
Region Hovedstaden har flere tiltag, der skal være med til at nedbringe madspildet. Blandt andet donerer Bispebjergs Hospital overskydende mad til socialt udsatte i lokalområdet. På Hvidovre Hospital har man indført A la carte bestilling, så patienterne selv kan være med til at bestemme, hvilken ret de gerne vil have. Dette er også med til at nedbringe madspildet.

På Nordsjællands Hospital kan personalet efter kantinens lukketid købe overskudsmad til en god pris, så det ikke går til spilde. Det madspild, som ikke kan undgås, bliver kildesorteret og udnyttet af Hillerød Forsyning til biogasproduktion.

Som følge af arbejdet med Region Hovedstadens handlingsplan for FN's verdensmål om klimavenlig kost og omstillingen af de offentlige køkkener til økologi bevilgede regionsrådet i budget 2020 sundhedsmidler til et nyt bæredygtighedssekretariat. Her er der lige blevet ansat tre medarbejdere, der blandt andet skal understøtte hospitalskøkkener i at tage det næste skridt – at kombinere økologitænkningen med fokus på mere klimavenlig kost samt mindre madspild.

For yderligere oplysninger:
Region Hovedstadens pressevagt: 7025 9588

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstadens borgere kan snart hente medicin på hospitalet, når det passer dem29.10.2020 12:24:06 CETPressemeddelelse

​Fremover bliver det muligt for patienter at hente hospitalsmedicin på et af regionens hospitaler, som ligger nær deres bopæl uden for ambulatoriernes åbningstid. Et flertal i regionsrådet har nemlig besluttet at opsætte medicinbokse på 7 hospitaler i regionen. Boksene, som er særlige i forhold til kunne opbevare medicin, fungerer ligesom de postbokse, du fx møder i supermarkeder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum