Region Hovedstaden

Region Hovedstaden fordobler antallet af test i lufthavnen

Del

Vi arbejder hele tiden på at tilpasse kapaciteten, der også udvides med 810 ekstra test om dagen i Fælledparken, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)

Region Hovedstadens Akutberedskabet har planlagt at øge testkapaciteten i lufthavnen til ca. 5.000 daglige test fra den 14. september. Desuden udvides åbningstiden med 1 time, så rejsende kan blive testet fra kl. 6 morgen til kl. 01 om natten.

”Vi har hele tiden haft fokus på at tilpasse og udvide kapaciteten i testteltene, og nu udvider vi simpelthen med mere end det dobbelte i lufthavnen, hvor efterspørgslen har været stor. Der har i perioder opstået kø, når flere fly landede på samme tid og der samtidig var mange ikke-rejsende, der er kørt i lufthavnen for at blive testet, ” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), der arbejder for at gøre hele testsystemet nemmere for borgerne at bruge.

Det kræver en fysisk udbygning af testcenteret i lufthavnen, så der bliver oprettet 12 ekstra spor for gående og sporene for kørende flyttes til vestsiden af testcenteret. Dertil kræves, at der i alt ansættes ca. 150 mennesker i testcenteret, så der kan være 48 medarbejdere i toholdsskift morgen og aften.

Der rekrutteres løbende medarbejdere til testcenteret i lufthavnen. Men for hurtigt at kunne øge kapaciteten i lufthavnen vil Akutberedskabet anmode om en forlængelse af aftalen med Beredskabsskabsstyrelsen, så aftalen om 40 værnepligtige forlænges med 14 dage, og de værnepligtige indgår i driften af testcenteret i lufthavnen.

Åbningstiden udvidet og flere tider i Fælledparken

Også i Fælledparken skrues der yderligere op for test. Mandag blev åbningstiden i Fælledparken udvidet med syv timer (fra kl. 9.-17.00 til 7.00-22.00). I første omgang er der blevet frigivet 810 ekstra tider i Fælledparken, og tallet justeres løbende, så kapaciteten i Fælledparken bliver fordoblet.

For hurtigt at kunne øge kapaciteten i Fælledparken anmodede Akutberedskabet NOST om assistance, og Beredskabsstyrelsen stillede den 30. august med 40 værnepligtige i Fælledparken.

Fakta

  • Regionens kriseledelse besluttede på et møde den 20. august, at samfundssporet og sundhedssporet tænkes sammen organisatorisk og fysisk med én podeklinik i hvert planområde.
  • På nuværende tidspunkt testes ca. 7.000 borgere i testcentre i Fælledparken, Friheden, Hillerød, Bornholm, Ballerup og Københavns Lufthavnen om dagen. Hertil kommer mobile enheder, der tester i grænselandet, i områder med smittespredning og kommunalt plejepersonale i ”røde” kommuner.
  • Dagligt testes mellem 1.600-2.200 borgere i Københavns Lufthavn. Spidsbelastningsperioder kan dog ikke undgås i testcenteret i lufthavnen, da borgerne ikke skal booke en tid og flyankomsterne ikke er jævn fordelt over døgnet.
  • Region Hovedstaden bemander teltene i samfundssporet og de mobile enheder, men analysen af testene foretages af Statens Serum Institut. 

Yderligere info

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt på
    7020 9588 eller presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Færre vacciner betyder, at Region Hovedstaden fokuserer på anden vaccination på plejehjem20.1.2021 16:27:41 CETPressemeddelelse

​Region Hovedstaden har ligesom de øvrige regioner i denne uge modtaget ca. halvt så mange vacciner som forventet. Det betyder, at alle vacciner skal anvendes på at give anden dosis til dem, der har fået første dosis. Samtidig åbnes der ikke op for booking af tid til nye 1. vaccinationer. Regionen forventer, at der kommer nye tider op på vacciner.dk til februar. Alle målgrupper vil bliver vaccineret i den kommende tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum