Danmarks Idrætsforbund

Region Hovedstaden fik 111 guldmedaljer med hjem fra DM-ugen

Del

Den første udgave af DM-ugen er nu slut og medaljerne fordelt. Det veloverståede event, der samlede 47 sportsgrene, bød på høj sol, store sejre og uventede oplevelser. 111 af de 230 guldmedaljer gik til region Hovedstaden.

Camille Lund Rasmussen. Foto: Gym Danmark.
Camille Lund Rasmussen. Foto: Gym Danmark.

Atleter fra hele landet var samlet i Aalborg til DM-ugens debut, der sluttede søndag den 26. juni. Det store event er DIF’s realisering af en 20-årig drøm om at samle de bedste atleter fra dansk idræt til en form for mini-OL. I alt deltog 27 forbund med 47 sportsgrene i over 100 discipliner. Det resulterede i 230 medaljesæt, hvoraf region Hovedstaden stod øverst på skamlen 111 gange.

Guldsky over hele Danmark
De mange atleter, der dystede om guldet, var rejst til det nordlige Danmark fra alle afkroge af landet. Det bevidner medaljestatistikken også.

”Vi kan se på medaljeoversigten, at hele Danmark er med til at producere guldvindere, og det undrer mig ikke - det gør mig glad. Alle regioner i landet kan være stolte af at have virkelig dygtige atleter. Det er et bevis på, at talenter vokser og gror i alle hjørner af Danmark fordi vi generelt har et utrolig rigt foreningsliv og nogle stærke frivillige, der hjælper med at få talenterne til at blomstre og vinde medaljer,” fortæller Hans Natorp, formand i DIF.

Om DM-ugen
DM-ugen vender retur til Aalborg i 2023. Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund, lokale foreninger - og værtsbyen Aalborg.

OBS – ang. resultater
DM-ugens fokus er seniormesterskaber. Enkelte sportsgrene vælger dog også at afholde ungdoms- og masters DM samtidig, hvis forholdene tillader det. Disse fremgår ikke af medaljelisten, men kan findes på forbundenes egne hjemmesider. Derudover er listen lavet ud fra klub-tilhørsforhold, hvilket også betyder, at enkelte atleter ikke er tilknyttet en region, da de har klub i udlandet. Få atleter er ikke registreret med klub i systemet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Camille Lund Rasmussen. Foto: Gym Danmark.
Camille Lund Rasmussen. Foto: Gym Danmark.
Download
Foto: Lars Møller. Må frit benyttes ved omtale af DM-ugen
Foto: Lars Møller. Må frit benyttes ved omtale af DM-ugen
Download
Må frit benyttes. Foto: Bodil Kjærgaard/DIF
Må frit benyttes. Foto: Bodil Kjærgaard/DIF
Download

Vedhæftede filer

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum