Region Hovedstaden

Region Hovedstaden er klar til første stik, så snart vaccinen er landet og tøet op

Del

EU Kommissionen har meldt ud, at de første vaccinestik skal gives 27. december, men skulle det blive før står Region Hovedstaden også klar til at rykke ud med ti kølebiler til bl.a. plejecentre

Det er en meget beskeden portion vacciner, der lige omkring juleaften ventes at lande i Danmark. Ifølge forlydender må Danmark - som de øvrige EU-lande - nøjes med 10.000 doser i første sending. Det vil i givet fald betyde mindre end 3.000 doser vacciner til Region Hovedstaden.

”Vi er parate til at rykke ud med 10 kølebiler. Når vi modtager vaccinen på Region Hovedstadens Apotek, pakker vi nogle kasser og stiller i køleskabet, og så er vi klar til at rulle ud med kølebilerne næste morgen. Vaccinerne, der opbevares på minus 80 grader, skal helst tøes op i køleskab for ikke at bryde kølekæden,” fortæller lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital Jonas Egebart, der har stået i spidsen for den regionale task force, der sammen med de andre regioner, kommuner og nationale myndigheder har forberedt den kommende vaccination mod corona på bare 10-11 dage.

Afventer prioritering af målgrupper

Han lægger ikke skjul på, at det ærgrer ham, at det ser ud til, at det er så få doser, der lander i første omgang.

”Men nu skal de i hvert fald ud så hurtigt som muligt og gøre gavn. Vores opgave i regionerne er at modtage vaccinerne og få dem sikkert leveret til de målgrupper, som først skal have tilbud om vacciner.

Vi afventer de endelige prioriteringsgrupper fra sundhedsmyndighederne, men i de scenarier vi har set, er plejecentre og sundhedspersonale blandt de første grupper.

Ude på plejecentrene er det aftalt med kommuner og Praktiserende Lægers Organisation, at det er de praktiserende læger, der står for vaccinationerne. De har meddelt, at de også er klar.”

På lidt længere sigt, når befolkningen udenfor risikogrupperne i løbet af nogle måneder tilbydes en vaccination, indrettes særlige vaccinationscentre, og her er det ambitionen i Region Hovedstaden at finde 5-6 velegnede adresser.

Vi er vant til at vaccinere

Selv om det er en stor øvelse at planlægge en massevaccination i løbet af kort tid, maner Jonas Egebart også besindighed.

»Vi er jo vant til at vaccinere, så det er ikke i sig selv så nyt. Denne gang har vi bare skulle planlægge på kort tid, og det har været nødvendigt at købe nye frysere, som kan opbevare vaccinen ved minus 70-80 grader, ligesom vi har måttet opgradere på kølekapaciteten,« siger han.

  • Yderligere information via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588 eller presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Færre vacciner betyder, at Region Hovedstaden fokuserer på anden vaccination på plejehjem20.1.2021 16:27:41 CETPressemeddelelse

​Region Hovedstaden har ligesom de øvrige regioner i denne uge modtaget ca. halvt så mange vacciner som forventet. Det betyder, at alle vacciner skal anvendes på at give anden dosis til dem, der har fået første dosis. Samtidig åbnes der ikke op for booking af tid til nye 1. vaccinationer. Regionen forventer, at der kommer nye tider op på vacciner.dk til februar. Alle målgrupper vil bliver vaccineret i den kommende tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum