Region Hovedstaden

Region Hovedstaden: En klog og rigtig beslutning at afskaffe 2-procentskrav

Del

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) er glad for, at regeringen har givet efter for presset fra det samlede sundhedsvæsen.

”Det er meget glædeligt, at 2-procentskravet nu endeligt ser ud til at være fortid, og at regeringen har givet efter for presset fra regioner, organisationer, hospitaler, læger og sygeplejersker i hele landet, som alle har opfordret dem til at droppe kravet,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

”Det betyder selvfølgelig ikke, at vi nu kan løse alle udfordringer fra den ene dag til den anden. Men det betyder, at vi kan gøre alvor af at erstatte en rigid styringsmodel med en mere menneskelig styring af sundhedsvæsenet. Et arbejde, som vi i øvrigt allerede har sat i gang i flere dele af Region Hovedstaden.”

”Derfor er dette en klog og rigtig beslutning, som regeringen nu har truffet,” tilføjer hun.

Hun henviser dog til, at i følge regeringen er kravet alene "suspenderet" i 2018, og at en endelig aftale om betingelserne for at afskaffe kravet helt stadig først skal drøftes med virkning fra 2019. 

”Samtlige regionerne har tidligere meldt ud, at vi allerede fra 2018 er klar til at droppe kravet helt og alene fokusere på at overholde borgernes patientrettigheder og det, der giver værdi for patienterne – f.eks at sikre bedre tid til at lytte til det enkelte menneske og deres pårørende."

Sophie Hæstorp Andersen forventer, at regeringen og regionerne skal arbejde sammen om at finde en ny styringsmodel, der vil betyde mindre bureaukrati og overregulering i sundhedsvæsenet. 

”Jeg håber, at regeringen sætter handling bag ordene om at finde en mere værdibaseret styring, som tager udgangspunkt i hver enkelt patients forløb, og det der giver mening for patienten. Det må ikke ende i en syltekrukke på Slotsholmen. Og så er jeg selvfølgelig optaget af, at vi ikke bare erstatter kravet med en anden og ligeså tung styring. Vi har ikke brug for, at man på Christiansborg lister mere bureaukratisk kontrol, flere afregningsmodeller og mere overregulering ind ad bagdøren,” siger Sophie Hæstorp Andersen. 

Yderligere informationer

  • Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) - via pressevagten 7020 9588

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum