Region Hovedstaden

Region Hovedstaden: En grønnere fremtid starter i ørerne

Del

Med en ny podcastserie ”Den Grønne Cirkel” giver Region Hovedstaden et unikt indblik i indsatserne og de mennesker, der skal få de store investeringer i regionens klima- og miljøprogram ”Grøn2030” til at lykkes.

I Region Hovedstadens nye podcast, Den Grønne Cirkel, portrætteres de mennesker og ideer, der skal skabe den grønne omstilling i en af landets største organisationer.

Formand for regionens miljø- og klimaudvalg, Line Ervolder, glæder sig over initiativet, der skal være med til at sætte lys på regionens omfattende Grøn2030-plan:

”Podcasten giver et inspirerende kig bag kulissen på den grønne omstilling i en af landets største organisationer med 44.000 medarbejdere. Initiativet er et stærkt bidrag til at gøre ’klimasnakken’ mere nærværende i hverdagen og på jobbet. Vi ved, at rigtig mange gerne vil gøre en forskel, og podcasten skal inspirere til hvordan,” siger Line Ervolder.

Vært og initiativtager, Heine Knudsen, chef for enheden Energi og Miljø i Region Hovedstadens Center for Ejendomme, siger:

”Podcasten tager udgangspunkt i vores opgave med at gøre regionen grønnere, og her sætter vores Grøn2030-program nogle store og vigtige mål. Udsendelserne bliver et portræt af mennesker, deres ideer, indsatser og den gode energi, de lægger for at komme i mål.”

Han tilføjer:

”I udsendelserne søger vi svar på, hvad vi i dag kan gøre for at nå i mål med den grønne omstilling. Podcasten skal inspirere til nye initiativer. Og hvis vi skal finde nye løsninger og nå i mål, er vi nødt til at tale åbent om både muligheder, udfordringer og bekymringer. Det gør vi i podcasten.”

Den grønne cirkel starter med ministeren, hospitalsdirektøren og indkøbschefen

Den Grønne Cirkel har premiere mandag 25. april med de første tre afsnit i serien. Podcasten kan høres på alle populære podcasttjeneste eller direkte via. https://den-gronne-cirkel.castos.com/

  • I det første afsnit er gæsten klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen.
  • I andet afsnit fortæller Birgitte Rav Degenkolv, hospitalsdirektør på Amager og Hvidovre Hospital, om grøn omstilling set med hospitalsledelsens øjne. Udsendelsen suppleres med et besøg hos Michael Allerup Nielsen, enhedschef på Bispebjerg Hospital, der fortæller om arbejdet med bæredygtighed i køkkenet på Bispebjerg Hospital
  • I tredje afsnit er Region Hovedstadens indkøbschef, Jens Brøndberg, på besøg og suppleres af et interview med Henrik Louw Møller, enhedschef på Bispebjerg Hospital.

Næste afsnit udkommer i begyndelsen af maj.

Kontakt for flere oplysninger:

  • Podcastvært og enhedschef i Center for Ejendomme, Heine Knudsen, tlf. 51446623

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Eksperter i brystkræft samles: Skandinaviens største enhed skal skabe samlede patientforløb i Region Hovedstaden18.5.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Herlev og Gentofte Hospital har indviet en ny samlet Afdeling for Brystundersøgelser. Dermed er endnu et skridt taget i samlingen af regionens udredning og kirurgiske behandling af brystkræft i Gentofte, som bliver hjemsted for Skandinaviens største enhed for brystdiagnostik og -kirurgi. Målet er at skabe et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne.

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum