Region Hovedstaden bliver røgfri arbejdsplads 1. januar 2020
Region Hovedstadens hospitaler er allerede røgfrie arbejdspladser, og til nytår bredes ordningen ud, så det gælder samtlige ansatte på tværs af regionen.
Fra den 1. januar 2020 er Region Hovedstadens arbejdspladser røgfrie. Det betyder, at det er ikke tilladt for de ansatte at ryge i arbejdstiden.
- Region Hovedstaden er landets største arbejdsplads i sundhedsvæsenet. Vores kerneopgave er sundhed, og når vi ved, hvor skadeligt det er at ryge, er det naturligt at være en røgfri arbejdsplads, siger regionsdirektør Svend Særkjær.
Tre ud af fire af regionens medarbejdere arbejder allerede på en røgfri arbejdsplads, bl.a. på hospitalerne. Nu følger resten trop, så alle regionale arbejdspladser bliver røgfrie. Det vil dog stadig være muligt for patienter og pårørende samt beboere på regionens botilbud, herberger og krisecentre at ryge i særligt indrettede faciliteter på matriklerne.
Hjælper medarbejderne med at blive røgfri
I forbindelse med overgangen til røgfri arbejdsplads tilbyder Region Hovedstaden rygestopkurser til medarbejdere, der ønsker hjælp til at blive røgfri.
De ansatte kan også deltage i rygestoptilbud i deres egen kommune og få professionel rådgivning om rygestop via Stoplinien på telefon 80 31 31 31.
- Vores hospitaler er allerede røgfrie som arbejdsplads, så for de fleste af medarbejderne er det ikke nyt. Nu bliver vilkårene ens for alle regionens medarbejdere, og det tror jeg, der er forståelse for. Og vi ved, at mange rygere faktisk ønsker at blive røgfri, så det er et godt personaletiltag, at der er mulighed for hjælp til rygestop, siger næstformand i regionens MED-udvalg Kristina Robins.
Her kan du få hjælp
- Ring til Stoplinien på telefon 80 31 31 31 og få professionel rådgivning om at blive røgfri.
- Find rygestoptilbud i din kommune via Stopliniens hjemmeside
- Flere arbejdspladser i Region Hovedstaden tilbyder i den kommende tid rygestopkurser for medarbejdere, der ønsker hjælp til at blive røgfri.
Hvis du både får professionel rådgivning og bruger nikotinpræparater eller rygestopmedicin, har du fem gange større sandsynlighed for at blive røgfri, end hvis du forsøger et rygestop med ren viljestyrke.
Fakta
- 17 % af danskerne ryger dagligt
- 62 % af dem, der ryger dagligt, vil gerne holde op med at ryge
- 13.600 danskere dør hvert år af rygning.
- Rygning øger risikoen for mere end 15 forskellige kræftformer, og er samtidig skyld i mange andre sygdomme.
Kilde: Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse
Yderligere information
- Pressevagten i Region Hovedstaden, presse@regionh.dk og tlf.: 70209588.
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Farmakonomer får trukket mere op af vaccineglassene – det giver vaccine til en ekstra kommune15.1.2021 13:28:37 CET | Pressemeddelelse
Halsnæs Kommune får lørdag lokalt tilbud om vaccination, hvor ældre, sårbare borgere kan blive vaccineret tættere på bopælen.
Ny direktør for Herlev og Gentofte Hospital15.1.2021 10:45:00 CET | Pressemeddelelse
Anne Jastrup Okkels tiltræder som ny direktør – hun kommer fra stillingen som direktør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
Kommuner med mange smittede får tilbud om lokal vaccination til ældre borgere13.1.2021 16:00:59 CET | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden laver fredag pop up-vaccination i 10 kommuner i hovedstadsområdet – vigtigt, at vi hjælper de ældre, sårbare borgere, så vi hurtigt får dem vaccineret, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).
Presseinvitation: Åbning af det første vaccinationscenter i Øksnehallen i København12.1.2021 14:01:11 CET | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden åbner onsdag 13. januar for nye store vaccinationscentre i Øksnehallen, i Bella Center, i Ballerup og på Bornholm. Pressen inviteres til åbningen i Øksnehallen kl. 9:45.
Regionen tilbyder hjælp til ugentlig test af personale på alle plejecentre12.1.2021 10:46:57 CET | Pressemeddelelse
32.000 medarbejdere i den kommunale hjemmepleje kan én gang om ugen blive testet med halspodning – testantal afhænger af, hvor mange medarbejdere, der ønsker at blive testet, da ordningen er frivillig.
Forskning: Opsigtsvækkende studie med kunstig intelligens kan ændre verdens akutberedskaber11.1.2021 12:30:09 CET | Pressemeddelelse
Når en borger falder om med hjertestop, og der ringes 1-1-2, skal det gå hurtigt. Og det gør det også i Region Hovedstadens Akutberedskab, hvor 3 ud af 4 hjertestop hurtigt identificeres. Et forskningsprojekt viser, at kunstig intelligens (AI) erkender 10 procent flere hjertestop og gør det ti sekunder hurtigere, når AI ’lytter’ med på opkaldene.
Region Hovedstaden åbner vaccinationsklinikker på alle hospitaler6.1.2021 17:02:28 CET | Pressemeddelelse
Husk du skal modtage et brev i eBoks eller med post, før du kan booke en tid. De regionale vaccinationscentre gør sig klar til de næste store sendinger af vacciner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum