Region Hovedstaden

Region Hovedstaden bliver røgfri arbejdsplads 1. januar 2020

Del

Region Hovedstadens hospitaler er allerede røgfrie arbejdspladser, og til nytår bredes ordningen ud, så det gælder samtlige ansatte på tværs af regionen.

Fra den 1. januar 2020 er Region Hovedstadens arbejdspladser røgfrie. Det betyder, at det er ikke tilladt for de ansatte at ryge i arbejdstiden.

- Region Hovedstaden er landets største arbejdsplads i sundhedsvæsenet. Vores kerneopgave er sundhed, og når vi ved, hvor skadeligt det er at ryge, er det naturligt at være en røgfri arbejdsplads, siger regionsdirektør Svend Særkjær.

Tre ud af fire af regionens medarbejdere arbejder allerede på en røgfri arbejdsplads, bl.a. på hospitalerne. Nu følger resten trop, så alle regionale arbejdspladser bliver røgfrie. Det vil dog stadig være muligt for patienter og pårørende samt beboere på regionens botilbud, herberger og krisecentre at ryge i særligt indrettede faciliteter på matriklerne.

Hjælper medarbejderne med at blive røgfri

I forbindelse med overgangen til røgfri arbejdsplads tilbyder Region Hovedstaden rygestopkurser til medarbejdere, der ønsker hjælp til at blive røgfri.

De ansatte kan også deltage i rygestoptilbud i deres egen kommune og få professionel rådgivning om rygestop via Stoplinien på telefon 80 31 31 31.

- Vores hospitaler er allerede røgfrie som arbejdsplads, så for de fleste af medarbejderne er det ikke nyt. Nu bliver vilkårene ens for alle regionens medarbejdere, og det tror jeg, der er forståelse for. Og vi ved, at mange rygere faktisk ønsker at blive røgfri, så det er et godt personaletiltag, at der er mulighed for hjælp til rygestop, siger næstformand i regionens MED-udvalg Kristina Robins.

Her kan du få hjælp

  • Ring til Stoplinien på telefon 80 31 31 31 og få professionel rådgivning om at blive røgfri.
  • Find rygestoptilbud i din kommune via Stopliniens hjemmeside
  • Flere arbejdspladser i Region Hovedstaden tilbyder i den kommende tid rygestopkurser for medarbejdere, der ønsker hjælp til at blive røgfri.

Hvis du både får professionel rådgivning og bruger nikotinpræparater eller rygestopmedicin, har du fem gange større sandsynlighed for at blive røgfri, end hvis du forsøger et rygestop med ren viljestyrke.

Fakta

  • 17 % af danskerne ryger dagligt
  • 62 % af dem, der ryger dagligt, vil gerne holde op med at ryge
  • 13.600 danskere dør hvert år af rygning.
  • Rygning øger risikoen for mere end 15 forskellige kræftformer, og er samtidig skyld i mange andre sygdomme.

Kilde: Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse

Yderligere information

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum