Region Hovedstaden

Region Hovedstaden åbner to nye lokale vaccinationssteder

Del

Regionen øger vaccinationskapaciteten i Nordsjælland med to lokale vaccinationssteder, der vil give borgere en bredere geografisk adgang til at blive vaccineret.

To nye vaccinationssteder vil i april åbne i Nordsjælland, og de skal være med til at supplere vaccinationscentret i Hillerød, der har oplevet et stort pres gennem længere tid.

Det ene af de to nye vaccinationssteder kommer til at ligge i Helsingør Kommune, nærmere bestemt Snekkersten Hallen, og regionen er i dialog med endnu en kommune for at finde lokaler til et centralt beliggende vaccinationssted i Nordsjælland.

De to nye vaccinationssteder vil give borgere flere muligheder for at blive vaccineret tættere på deres lokalområde, fastslår formanden for sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (C):

- Det skal være nemt og let tilgængeligt for borgere at blive vaccineret, og derfor opretter vi nu to lokale vaccinationssteder. Rigtigt mange borgere får tilbud om vaccination i de kommende måneder, og derfor udvider vi med to lokaliteter for at sikre borgerne en god oplevelse, siger han og tilføjer:

- Der er meget travlt på Hillerød Vaccinationscenter, så der er brug for at supplere centret med lokale vaccinationssteder, der ligger mere geografisk spredt. På den måde får flere borgere mulighed at blive vaccineret tættere på deres lokalområde.

Booking og åbning efter påske

Hillerød Vaccinationscenter hører under Region Hovedstadens Akutberedskab, der har undersøgt og foreslået mulighederne for at udbygge kapaciteten i Nordsjælland. Konstitueret vicedirektør Helene Bliddal Døssing siger:

- Vi har gennem længere tid oplevet et massivt pres på Hillerød vaccinationscenter, og regionen vurderer, at der ikke er kapacitet og plads nok i Hillerød til at dække den nordlige del af regionen. Det er en beslutning, der truffet på baggrund af længere tids analyser og observationer.

Vaccinationsstedet i Helsingør åbner senest mandag den 12. april, og 2.500 borgere kan blive vaccineret på opstartsdagen. Borgere kan booke tider lige efter påske, når Region Hovedstaden åbner op for ledige tider.

Region Hovedstaden melder ud, når placeringen af det andet nye lokale vaccinationssted er faldet på plads.

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum