Region Hovedstaden

Region Hovedstaden åbner nyt Center for Fordybelse og Tro

Del

Patienter og deres pårørende får et frirum på Herlev Hospital, hvor der er plads til både stilhed og samtaler, når livets alvor rammer.

Hvor går man hen, når der bliver vendt op og ned på ens hverdag og familieliv, fordi alvorlig sygdom eller dødsfald rammer? På Herlev Hospital får patienter og pårørende nu et sted at søge støtte eller ro, når Region Hovedstaden indvier det nye Center for Fordybelse og Tro den 6. juni 2019.
 
”Uanset om man er troende eller ej, så har de fleste behov for at kunne tale med nogen om livets store spørgsmål og for at kunne opsøge stilhed og fordybelse,” siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden og fortsætter: 
 
”Med Center for Fordybelse og Tro på Herlev Hospital kommer vi endnu et skridt på vejen til et mere menneskeligt sundhedsvæsen, som ikke bare ser en patient, der skal opereres og have den rette medicin, men på mennesker, som også har følelsesmæssige og åndelige behov.”
 

Plads til både troende og ikke-troende

Center for Fordybelse og Tro indeholder et kirkerum, et muslimsk bede rum og neutralt rum helt uden religiøse symboler. 
 
Hospitalspræst Matilde Nordahl Svendsen glæder sig til at tage Center for Fordybelse og Tro i brug:
 
”Vores erfaring gennem mange år er, at når vores patienter og pårørende står overfor de store milepæle i livet, hvor de f.eks. møder alvorlig sygdom, skal tage afsked med deres kære eller som nybagte forældre står med et lille nyt liv i armene, så søger mange den åndelige dimension i livet.” 
 
”På hospitalet tager vi os af den fysiske behandling af vores patienter, men med Center for Fordybelse og Tro kan vi også tilbyde nogle smukke og æstetiske rammer, som imødekommer forskellige former for åndelig refleksion og mulighed for at trække sig tilbage fra hospitalets hektiske hverdag.”

Fakta

Center for Fordybelse og Tro er finansieret af:
  • A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal:  10 mio. kroner
  • Gladsaxe-Herlev provsti: 2 mio. kroner
  • Chr. P. Hansen og Hustrus Fond for Almengørende formål: 100.000 kroner
  • Herlev Bladet: 25.000 kroner
  • Regionsrådet i Regionen Hovedstaden har bevilliget 2,7 mio. kr. i medfinansiering
Center for Fordybelse og Tro er designet af Henning Larsen Architects og det rådgiverkonsortium, som har stået for projekteringen af Nyt Hospital Herlev og dermed sikret en unik sammenhæng med eksisterende hospital, nye bygnings- og haveanlæg. 

Yderligere informationer

  • Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S): Via regionens pressevagt 70209588 / presse@regionh.dk
  • Hospitalspræst Matilde Nordahl Svendsen: Tlf. 30322045 / matilde.nordahl.svendsen.01@regionh.dk

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Nu kan du føde ”hjemme” på hospitalet12.8.2019 13:52:11 CESTPressemeddelelse

En ny fødeklinik på Nordsjællands Hospital tilbyder kvinder med en ukompliceret graviditet at føde i hjemlige og afslappede rammer. Det nye tilbud skal medvirke til bedre fødselsforløb og færre indgreb i selve fødslen. Fødeklinikken på Nordsjællands Hospital er den sidste af de planlagte fire fødeklinikker, som indvies i Region Hovedstaden som et led i den målrettede indsats for at skabe mulighed for at føde i mere hyggelige og hjemlige omgivelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum