DI - Dansk Industri

Regeringens forbedrer offentlig indkøb på sundhedsområdet

Del

Regeringen har i dag igangsat et offentlig-privat partnerskab for innovationsfremmende udbud inden for medicinsk udstyr til det danske sundhedsvæsen. DI bakker op om initiativet.

Både patienter, sundhedsvæsnet generelt og virksomhederne i life science-industrien får gavn af regeringens initiativ om bedre offentlig-privat partnerskab. Et stort skridt i den rigtige retning, mener DI.

- Ros til regeringen for at se fremsynet på indkøbene til sundhedsvæsenet. DI ser frem til at bidrage konstruktivt til processen fremover, siger sundhedspolitisk chef i DI, Mie Rasbech.

Det er et af indsatsområderne i DI’s arbejde for life science-industrien, at der skal skabes et endnu tættere samarbejde mellem sundhedsvæsenet og virksomhederne. Et samarbejde, der vil være til stor gavn for patienterne.

- Life science-industriens produkter og viden er en helt central del af løsningen på mange af de udfordringer, som det danske sundhedsvæsen står over for i de kommende år. Indkøb af de mest innovative løsninger til sundhedsvæsenet vil bidrage til, at skabe bedre behandlinger af patienterne og frigøre vigtige ressourcer til et travlt sundhedspersonale på sygehusene, siger Mie Rasbech.

Danmark har en stærk life science-industri, der årligt eksporterer for mere end 117 milliarder. En del af fundamentet for en eksportsucces af den størrelse er, at der er mulighed for et innovativt og fremsynet hjemmemarked, der kan fungere som udstillingsvindue. Også her kan regeringens initiativ have en konstruktiv effekt.

En ny vej for innovative indkøb til sundhedsvæsenet er derfor til gavn for både patienter, den langsigtede økonomi i sundhedsvæsenet og virksomhederne i life science-industrien.

DI samarbejder allerede i dag med Danske Regioner om at fremme nye og smarte måder at samarbejde og købe ind på, og rundt i landet er der allerede mange initiativer i gang.

- Der er en voksende forståelse i hele systemet af, at en endnu tættere dialog med både klinikkere og virksomheder sikrer bedre produkter til behandling af patienterne i modsætning til blot at satse på kortsigtede indkøbsgevinster som det ses i dele af den offentlige sektor siger direktør i GE Healthcare i Danmark/Norden, Henrik Krogen, der er udpeget til partnerskabtes styregruppe af DI.

Regeringens initiativ på området vil forhåbentlig være med til at give denne udviklingen endnu et skub i den rigtige retning.

    

Kontakter

Flere oplysninger:

Sundhedspolitisk chef i DI, Mie Rasbech, 28924410

Pressekoordinator Lars Bøgeskov, 22363138

Følg os på:

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum