Brintbranchen

Regeringens flyudspil skal sikre grønt take-off – både for luftfarten og industrien

Del

Det er glædeligt, at der nu sættes handling bag ambitionen om en grøn indenrigsrute med regeringens udspil “Grøn luftfart for alle". Der er både store klima- og erhvervsmæssige muligheder i grønt flybrændstof, som er afgørende for omstilling af luftfarten og hvor danske PtX-aktører kan stå i front med at levere praktiske og teknologiske løsninger.

Det er meget positivt, at regeringen nu fremlægger en konkret vej til at realisere statsministerens ambitioner fra nytårstalen. Vi har brug for at omstille luftfarten, og samtidig udnytte de muligheder det giver dansk erhvervsliv, at vi som nation går forrest. En grøn omstilling af flybranchen kan kun ske ved brug af løsninger baseret på brint og Power-to-X (PtX), der kan sikre, at de grønne flybrændstofferfår deres energiindhold fra vedvarende energi. Danmark kan indtage en stærk førerposition netop på dette område. Initiativerne på indenrigsluftfarten kan bidrage til at eksport af grøn,dansk teknologi til den globale luftfartsindustri, og gøre Danmark til global leder på udviklingen af grønne flybrændsler, siger direktør i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen, og uddyber: 

”Luftfarten er en vigtig brik, der binder verden sammen. Samtidig er det en af de virkelig store knaster,der skal fjernes i forhold til at sikre omstilling til en helt fossilfri verden så hurtig som muligt. Det haster derfor med at finde løsninger, som på sigt også vil kunne løftes ud over det nationale perspektiv og bruges i den internationale luftfart. Den danske brint- og PtX-industri arbejder allerede hårdt på at udvikle og opskalere produktionen af grønne brændsler til alle dele af transportsektoren, herunder ikke mindst flybranchen.Dagens flyudspil er et vigtigt skridt på vejen i den rigtige retning”. 

Han understreger dog samtidig, at noget af det vigtigste i forhold til dagens udspil om grøn luftfart er tempoet i implementeringen: 

”Vi har utroligt travlt, og udvikling, opskalering og implementering af grønne PtX-brændsler – både til luftfarten og til andre dele af såvel transportsektoren som industrien – tager tid. Det sker ikke natten over. I branchen vil vi gøre vores ypperste, men det er vigtigt, at bl.a. den økonomiske pulje hurtigst muligt kommer ud at arbejde, og at hele indsatsen kobles tæt til hurtig implementering af tiltag som tarifreform, direkte linjer, brintinfrastruktur og hurtigere regulatoriske processer, som bl.a. er aftalt i PtX-strategien. Det haster – både af hensyn til klima og erhvervsliv. Derfor glæder vi os til samarbejdet med regering og myndigheder om en hurtig implementering af elementerne i udspillet.”   

Nøgleord

Kontakter

Information om Brintbranchen

Brintbranchen
Brintbranchen
Vesterbrogade 1C, 2. sal
1620 København

+4539202003https://brintbranchen.dk/

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Greenport North melder sig ind i Brintbranchen6.9.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Greenport North har meldt sig ind i Brintbranchen. Det nordjyske udviklingsselskab arbejder for at gøre Hirtshals Havn til en frontløber for bæredygtig havneudvikling og vækst. Greenport North udvikler i den forbindelse grønne løsninger indenfor energi, transport og industri, blandt andet i form af konsortieudvikling på tværs af hele værdikæden for Power-to-X, hvor produktion af grønne brændsler til maritimt brug og den tunge landtransport er på dagsordenen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum