HK/Danmark

Regeringens besparelser modarbejder de gode intentioner i beskæftigelsesudspil

Del

Regeringen er til aften kommet med et udspil, der skal sikre arbejdskraft i hele landet. Det har fokus på opkvalificering af kontanthjælpsmodtagere og skærpede rådighedskrav. Men regeringens besparelser modarbejder de gode intentioner i beskæftigelsesudspillet.

Regeringen er til aften kommet med et udspil, der skal sikre arbejdskraft i hele landet. Det har fokus på opkvalificering af kontanthjælpsmodtagere og skærpede rådighedskrav.                

- HK er glade for den klare melding fra Troels Lund Poulsen om, at uddannelse er vejen frem, når der skal sikres kvalificeret arbejdskraft i alle brancher og i alle egne af landet. Uddannelse betyder, at ledige får de kompetencer, som virksomhederne har brug for, og at vi får alle med i opsvinget, siger næstformand i HK Martin Rasmussen.  

Han påpeger dog samtidig, at regeringen har taget en milliard fra uddannelsen af de ledige i kommunerne, og at det risikerer at underminere de gode intentioner i det nuværende udspil.

- Regeringen burde bakke de gode intentioner op med handling og økonomi i stedet for massive besparelser.

Desuden lægger udspillet op til yderligere at skærpe rådighedskravet.

- HK’s ledige vil i arbejde, og de står til rådighed. De venter på at få chancen og er villige til både at skifte til jobs  i andre byer og i nye brancher. Derfor er det skævt, at ministeren vil skærpe rådighedskravet, som allerede i dag kræver at en ledig rejser op til tre timer dagligt. 

Med udspillet varsler regeringen desuden, at der skal åbnes op for mere udenlandsk arbejdskraft.

- For det første kan vi ikke genkende billedet af, at der er stor mangel på arbejdskraft. For det andet, vil jeg gerne minde om, at der nu er 17 mio. ledige i EU, så der er ingen grund til at risikere at underminere de danske lønforhold ved at importere arbejdskraft fra lande uden for EU, siger Martin Rasmussen.

Kontakter

For yderligere kommentarer, kontakt pressechef Birgitte Hougaard på 23 81 11 14 eller birgitte.hougaard@hk.dk

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

Nyt råd skal sikre flere kvinder i IT og tech14.6.2019 05:30:00 CESTPressemeddelelse

I 2030 vil vi mangle op mod 19.000 IT-specialister i Danmark ifølge IT-branchens egen vurdering. Og i en branche, hvor 76 % er mænd, så er det især kvinderne, der udgør et rekrutteringspotentiale, hvis vi skal vende udviklingen. Manglen på vigtige kompetencer og en mere mangfoldig arbejdsstyrke, risikerer nemlig at gå ud over dansk værdi- og jobskabelse samt vores evne til at finde bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Derfor lancerer HK/Privat i dag, fredag den 14. juni, et IT-Kvinderåd med Tænketanken DEA som en del af formandskabet. Målet er at stå stærkt på både uddannelse og arbejdsmarked i forhold til at løse problemstillingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum