Regeringen vil have nærhospitaler i hele landet og ungdomsuddannelser tættere på de unge
Regeringen foreslår at oprette op til 20 nærhospitaler i hele landet, så borgerne kan få nogle af de behandlinger, de i dag modtager på sygehuset, tættere på. Det skal give mindre transporttid og mere nærhed for borgerne – uden at vi går på kompromis med kvaliteten. Samtidig vil regeringen etablere 5-10 nye akutberedskaber, så hjælpen kommer hurtigt frem, uanset hvor i landet man bor. Manglen på praktiserende læger vil regeringen også sætte ind over for: Målet er, at alle borgere får en fast læge tæt på deres hjem. Det gælder især Lolland-Falster, Nord- og Vestjylland samt dele af den københavnske vestegn, som er lægedækningstruede i dag.
Også på et andet centralt velfærdsområde er regeringen klar med nye initiativer: Fremover bør alle byområder (postnumre) med mere end 10.000 indbyggere have mulighed for mindst én ungdomsuddannelse. I dag er der for mange mellemstore byer, som har ingen eller kun én type ungdomsuddannelse at tilbyde lokalområdets unge, når de forlader folkeskolen. Det vil regeringen lave om på ved at give mulighed for op til 18 nye udbud af erhvervsuddannelser, hhx, htx, stx eller hf. Regeringen ønsker, at alle unge får en god start på voksenlivet, og det skal flere uddannelsestilbud – tættere på de unge – være et springbræt til.
Alt dette er en del af regeringens nye udspil ’Tættere på II – sundhed, uddannelse og lokal udvikling’, der skal skabe bedre balance i borgernes adgang til velfærd og samfundsgoder. Tiltagene i udspillet skal også styrke landdistrikterne, bl.a. gennem en fordobling af puljen til landsbyfornyelse i 2022 og gennem 100 millioner kroner til hurtigere internet i hele landet.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek siger:
”Regeringen vil med dette udspil flytte velfærden tættere på borgerne, så alle danskere kan mærke den – uanset om de bor i byen eller på landet. Ingen skal være i tvivl om, at denne regering arbejder både vedholdende og målrettet for et Danmark i bedre balance og lige muligheder til alle danskere.”
Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:
”Det danske sundhedsvæsen er de sidste 20 år blevet specialiseret omkring vores store sygehuse. Nu er der brug for at styrke det nære sundhedsvæsen, så langt flere kan få gavn af sundhedstilbud i deres hverdag, og så alle danskerne kan få en fast læge og regne med hurtig hjælp, når de får brug for den. Regeringen foreslår at oprette op til 20 nærhospitaler i hele landet. Vi kommer samtidig med en plan for, hvordan vi kan sikre bedre lægedækning i hele landet, og vi styrker vores akutindsatser. Dermed leverer vi svar på nogle af de store udfordringer for vores sundhedsvæsen i dag. Senere i år vil vi præsentere et samlet sundhedsudspil, som skal drøftes med partierne.”
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger:
”Ungdomsuddannelserne skal tættere på de unge. Både fordi det kan få flere til at gennemføre en uddannelse, og fordi det skaber et godt og sundt ungdomsmiljø i en by, når det drejer sig rundt om en ungdomsuddannelse. Det er altså både godt for den enkelte unge, men i den grad også for lokalsamfundet. For uddannelsesinstitutioner og skoler er nu engang det bankende hjerte i lokalsamfundene.”
Nøgleord
Kontakter
Michael Højgaard BangPresserådgiver i Indenrigs- og Boligministeriet
Tlf:+45 72 28 24 16mihb@im.dkSundhedsministeriets pressetelefon (modtager ikke sms)
Tlf:21 32 47 27pressevagt@sum.dkLouise GrønkjærPressesekretær i Børne- og Undervisningsministeriet
Tlf:53 74 08 69louise.groenkjaer@uvm.dkInformation om Digitaliseringsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Fem nye tommelfingerregler skal hjælpe forældre, børn og unge i den digitale hverdag1.7.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er et kæmpe eksperiment i gang, når det handler om børn og unges liv på digitale medier. Det gælder både skærmforbrug, men også det indhold, de bliver eksponeret for på digitale medier. Det er udfordringer, der skal løses i fællesskab. Derfor lancerer Alliancen for et trygt og godt digitalt børne- og ungeliv nu fem tommelfingerregler, som skal være med til at hjælpe forældre og skabe tryggere rammer for børn og unges færden på nettet.
Hvad skal Danmarks nye app til digitale beviser hedde?29.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Digitaliseringsministeriet inviterer nu danskerne til at navngive en ny app. Den nye app skal på sigt rumme alverdens digitale beviser. Der er derfor brug for kreative bud på det nye app-navn.
Ny aftale om en fremtidssikret digital infrastruktur i hele Danmark26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark får med ny aftale de bedste telepolitiske rammer for anvendelse af en robust og fremtidssikret digital infrastruktur. Aftalen sikrer samtidig en fortsat indsats mod stigende digital svindel.
Nu samles de eksperter, der skal finde frem til nye AI-storskalaprojekter16.6.2025 09:01:08 CEST | Pressemeddelelse
Kunstig intelligens i den offentlige sektor er afgørende for at øge kvaliteten og frigøre ressourcer, så der er mere tid til nærvær i velfærden. Derfor samles aktører og eksperter fra det offentlige og private nu for at drøfte, hvilke AI-storskalaprojekter der kan gøre den offentlige sektor bedre.
Ny aftale skal gøre det lettere at være digital borger i Danmark11.6.2025 11:00:01 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være lettere for danskerne at få hjælp til det digitale fra deres pårørende via digitale fuldmagter, borgernes tillid til de offentlige digitale løsninger skal fastholdes, og digital suverænitet i den offentlige sektor skal fremmes. Det er blot nogle af formålene med den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som regeringen, KL og Danske Regioner præsenterer i dag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum