Regeringen vil gøre det muligt for kommuner at indkvartere fordrevne fra Ukraine
I forbindelse med den aktuelle situation i Ukraine har et bredt flertal af Folketingets partier indgået en aftale om, at der er brug for lovgivning for at hjælpe personer, der er fordrevet fra Ukraine. Lovgivningen skal gøre det muligt for de fordrevne at få meddelt en opholdstilladelse, så de hurtigt kan starte i skole, på en uddannelse eller i et arbejde.
Regeringen har forelagt Finansudvalget et aktstykke, der giver kommunerne mulighed for at stille kost og logi til rådighed for den persongruppe, der forventes at blive omfattet af særlovgivningen, indtil særlovgivningen forventes at træde i kraft. Aktstykket, der er tiltrådt af Finansudvalget i dag, vil også betyde, at kommunerne kan få kompensation for udgifter på op til 500 kr. pr. indkvarteret person pr. dag.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek udtaler:
”Vi har løbende været i dialog med KL om håndteringen af personer, der er fordrevet fra Ukraine. Og vi sætter stor pris på kommunernes hjælp med at løfte denne opgave. Derfor er jeg glad for, at kommunerne nu får mulighed for at hjælpe de fordrevne med tag over hovedet og forplejning, indtil vi har lovgivningen på plads inden for de kommende uger," siger Kaare Dybvad Bek.
Regeringen vil fortsat være i løbende dialog med KL om kommunernes håndtering af de fordrevne fra Ukraine.
Kontakter
Michael Højgaard BangPresserådgiverIndenrigs- og Boligministeriet
Tlf:+45 72 28 24 16mihb@im.dkInformation om Digitaliseringsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Fem nye tommelfingerregler skal hjælpe forældre, børn og unge i den digitale hverdag1.7.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er et kæmpe eksperiment i gang, når det handler om børn og unges liv på digitale medier. Det gælder både skærmforbrug, men også det indhold, de bliver eksponeret for på digitale medier. Det er udfordringer, der skal løses i fællesskab. Derfor lancerer Alliancen for et trygt og godt digitalt børne- og ungeliv nu fem tommelfingerregler, som skal være med til at hjælpe forældre og skabe tryggere rammer for børn og unges færden på nettet.
Hvad skal Danmarks nye app til digitale beviser hedde?29.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Digitaliseringsministeriet inviterer nu danskerne til at navngive en ny app. Den nye app skal på sigt rumme alverdens digitale beviser. Der er derfor brug for kreative bud på det nye app-navn.
Ny aftale om en fremtidssikret digital infrastruktur i hele Danmark26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark får med ny aftale de bedste telepolitiske rammer for anvendelse af en robust og fremtidssikret digital infrastruktur. Aftalen sikrer samtidig en fortsat indsats mod stigende digital svindel.
Nu samles de eksperter, der skal finde frem til nye AI-storskalaprojekter16.6.2025 09:01:08 CEST | Pressemeddelelse
Kunstig intelligens i den offentlige sektor er afgørende for at øge kvaliteten og frigøre ressourcer, så der er mere tid til nærvær i velfærden. Derfor samles aktører og eksperter fra det offentlige og private nu for at drøfte, hvilke AI-storskalaprojekter der kan gøre den offentlige sektor bedre.
Ny aftale skal gøre det lettere at være digital borger i Danmark11.6.2025 11:00:01 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være lettere for danskerne at få hjælp til det digitale fra deres pårørende via digitale fuldmagter, borgernes tillid til de offentlige digitale løsninger skal fastholdes, og digital suverænitet i den offentlige sektor skal fremmes. Det er blot nogle af formålene med den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som regeringen, KL og Danske Regioner præsenterer i dag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum