Aabenraa Kommune

Regeringen udpeger Aabenraa Kommune til at indgå velfærdsaftale på beskæftigelsesområdet

Del

Sammen med tre andre kommuner er Aabenraa Kommune af regeringen udpeget til at indgå velfærdsaftale på beskæftigelsesområdet. Konkret betyder det, at Aabenraa Kommune bliver sat fri fra store dele af lovgivningen på beskæftigelsesområdet.

I dag har regeringen udpeget Aabenraa Kommune og tre andre kommuner til at indgå velfærdsaftaler på beskæftigelsesområdet, som giver de fire kommuner større lokal frihed og mulighed for at sætte en ny retning for udviklingen af velfærden. I første runde blev syv kommuner udpeget på dagtilbuds-, folkeskole-, og ældreområdet.

- Det er et spændende udviklingsprojekt for Aabenraa Kommune, og vi kommer til at tage stort politisk ejerskab og have stor inddragelse i projektet. Nu vil vi sætte os ned og lave en grundig plan for projektet, hvor vi vil trække på de erfaringer, som blandt andet de syv kommuner i første runde har gjort sig på andre velfærdsområder, siger borgmester Jan Riber Jakobsen.

Aabenraa Kommune har igennem en årrække prioriteret beskæftigelsesområdet, hvor man med KIK-projekterne (kommunal investeringsstrategi for kontanthjælpsmodtagere) har haft gode resultater. Det første projekt var med til at halvere antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, mens det næste projekt fokuserede bredere på alle kontanthjælpsmodtagere med lige så gode resultater i form af en halvering af antallet på kontant- og uddannelseshjælp.

- Beskæftigelsesområdet har i de seneste otte år været en stor prioritet for Aabenraa Kommune, og vi har opnået gode resultater på netop dette område. Derfor er jeg også glad for, at vi er blevet udpeget som frikommune på beskæftigelsesområdet, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Dorrit Knudsen og fortsætter:

- Nu begynder en proces, hvor medarbejderne skal involveres, så der på bedste måde kan blive tilrettelagt en anderledes indsats, end den vi kender i dag. Projektet giver os en god mulighed til at nytænke beskæftigelsesindsatsen, men stadig med udgangspunkt i ret og pligt for den enkelte borger.

Den nye velfærdsaftale på beskæftigelsesområdet træder i kraft 1. januar 2023.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Dorrit Knudsen, tlf.: 2721 9567; e-mail: dmkn@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum