Udenrigsministeriet

Regeringen tager erhvervslivet med på råd om forretningsmuligheder og udfordringer i globale vækstcentre.

Del
Regeringen vil stille danske virksomheder stærkere i globale vækstcentre. Erhvervsledere og eksperter inddrages for at komme med anbefalinger til regeringen.

En lang række af verdens hurtigst voksende økonomier ligger i Asien, og verdens økonomiske vækst ventes de kommende årtier at være koncentreret i nogle få lande. Lande som Kina, Indien og Indonesien vokser hastigt og fylder stadig mere i global sammenhæng. Den danske eksport til de tre lande udgør blot 5 pct. af den samlede danske eksport.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”De globale vækstcentre rummer store forretningsmuligheder for danske virksomheder. Klimaforandringer, sundhedsudfordringer og miljøforurening skaber udfordringer for lande som Kina, Indien og Indonesien. Ved at bringe danske styrkepositioner inden for bl.a. vedvarende energi, sundhed, fødevarer og miljøløsninger i spil kan danske virksomheder hjælpe med at løse nogle af disse udfordringer. Men der er også barrierer for danske virksomheder på markederne, bl.a. med tungt bureaukrati og korruption. Derfor spørger vi nu erhvervet til råds om, hvordan vi bedst hjælper dem på vej i globale vækstcentre, hvor vi i første omgang vil se på Kina.”

Regeringen inviterer nu eksperter og erhvervsledere til at komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst understøtter dansk erhvervsliv i globale vækstcentre samt evt. i relevante højindkomstmarkeder som Japan og Korea.

Regeringen har i første omgang – og på opfordring fra dansk erhvervsliv – nedsat et ekspertpanel for Kina. Det nye ’Ekspertpanel for globale vækstcentre – Kina’ skal sikre den bedst mulige varetagelse af danske økonomiske interesser i Kina. Panelet skal fremkomme med anbefalinger om, hvordan potentialet på det kinesiske marked udnyttes bedst muligt, men også til hvordan de særlige udfordringer, der kan være forbundet med at drive udenlandsk virksomhed i Kina, håndteres.

Udenrigsministeren vil fungere som formand for ekspertpanelet, som vil bestå af 14 danske erhvervsledere og eksperter med særlig indsigt i det kinesiske marked. Panelet ventes at fremlægge sine anbefalinger til regeringen i marts 2019. Regeringen vil på baggrund af erfaringerne med ekspertpanelet for Kina etablere lignende fora for andre globale vækstcentre.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye