Erhvervsministeriet

Regeringen styrker udviklingen af hovedstadsområdet

Del

Ifølge Danmarks Statistiks befolkningsprognose forventes befolknin-gen i hovedstadsområdet at stige med 200.000 frem mod 2030. Det skaber en række udfordringer i forhold til at imødekomme behovet for nye boliger, trafikbelastning af infrastrukturen og bevare hoved-stadsområdet som attraktivt og grønt.

Derfor nedsætter regeringen nu et ministerudvalg med seks ministre, der skal udarbejde et udspil, der skal styrke udviklingen af hovedstadsområdet frem mod 2030.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”København og resten af hovedstadsområdet er noget, vi kan være stolte af. Her har vi både kloge hoveder, driftige virksomheder og grønne omgivelser. Men det er ikke kommet af sig selv, og vi skal følge med udviklingen, så hovedstaden også i fremtiden er attraktiv Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at samarbejde med mine ministerkollegaer om arbejdet med Hovedstaden 2030.”

Revision af Fingerplanen

Det færdige udspil forventes at kunne blive præsenteret senest primo 2019 og koncentrerer sig om fire fokusområder: 1) Vækst og viden i hovedstadsområdet. 2) Plads til flere borgere. 3) Effektiv og smart mobilitet. Og 4) Et aktivt, atttraktivt og grønt hovedstadsområde.

Et centralt element i arbejdet vil derfor være revisionen af Fingerplanen, hvor der er kommet op mod 150 konkrete ændringsforslag fra de 34 hovedstadskommuner, som bliver inddraget i arbejdet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Det er vigtigt for dansk økonomi, at vi har et stærkt hovedstadsområde, der kan klare sig i konkurrencen med andre nordeuropæiske storbyer og har plads til udvikling af nye områder til bolig, erhverv og vores grønne åndehuller.”

Arbejdet med udviklingen af hovedstadsområdet 2030 ligger i forlængelse af regeringens øvrige arbejde med at skabe Vækst og udvikling i hele Danmark.

Kontakt:

Presserådgiver i Erhvervsministeriet Ditte Vibe Petersen, divipe@em.dk, tlf.: 91 33 70 97.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum