Erhvervsministeriet

Regeringen satser på vedvarende brint og går ind i europæisk samarbejde

Del

Regeringen vil satse yderligere på vedvarende brint (PtX) og har derfor besluttet at gå ind i et europæisk storskalaprojekt på brintområdet. Det skal bidrage til at indfri klimamålsætningerne og styrke danske virksomheders eksportmuligheder.

Arkivfoto: Klimaminister Dan Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup
Arkivfoto: Klimaminister Dan Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup

Selvom corona fylder det meste i hverdagen for tiden, er der fortsat behov for at accelerere den grønne omstilling yderligere.

Derfor har regeringen besluttet at gå med i et europæisk samarbejde på området for vedvarende brint og har sat 77,6 mio. kr. af til at styrke udvikling af produktion og anvendelse af vedvarende brint på tværs af EU gennem deltagelse i et vigtigt projekt af fælleseuropæisk interesse (IPCEI). At give rygvind til det område, skal være med til at udvikle grønne brændsler i sektorer, hvor det i dag ikke er muligt at elektrificere direkte f.eks. skibe, luftfart og industrielle processer. 

Erhvervsminister, Simon Kollerup:

”Danmark er beviset på at en grøn politik ikke står i modsætning til vækst og arbejdspladser. Tusindvis af danskere arbejder i dag med grønne teknologier, der ikke fandtes tidligere. Danmark er nu et grønt foregangsland, og den styrkeposition skal vi fastholde. Derfor er jeg glad for, at vi deltager i projektet om brint, så vi understøtter udviklingen og brugen af vedvarende brint som brændstof. Danske virksomheder har et enormt potentiale på området, og det skal vi understøtte, så vi forbliver blandt de bedste i Europa, får udviklet nye eksportmuligheder og samtidig hjælper med at indfri vores klimaambitioner."

23 lande på tværs af EU deltager i arbejdet med etableringen af IPCEI-projektet med Tyskland og Frankrig i spidsen.

Klima-, Forsynings- og Energiminister, Dan Jørgensen:

”Vi når ikke i mål med den grønne omstilling i Europa, hvis ikke vi investerer i nye grønne teknologier og sætter gang i udviklingen af grønne brændstoffer som blandt andet brint. Vi går forrest i Danmark, og er med til at støtte danske virksomheder, der vil bygge nogle af Europas største PtX-anlæg, og med deltagelsen i det her storstilede europæiske brint-projekt fortsætter vi udviklingen af fremtidens grønne Europa. Når vi fremover skal være klimaneutrale, er det netop store PtX-projekter, der hjælper os med at opnå de ambitiøse klimamålsætninger.”

Erhvervsstyrelsen har åbnet op for ansøgninger til den kommende proces frem mod udvælgelsen af de danske projekter, der kan deltage i IPCEI-projektet på brint. Frist for ansøgninger er 7. april kl. 12.00.

For yderligere information, besøg Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Kontakter

Hvis du er journalist og har brug for yderligere information, så kontakt Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07 eller Klimaministeriets pressetelefon på 41 72 38 05

Billeder

Arkivfoto: Klimaminister Dan Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup
Arkivfoto: Klimaminister Dan Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup
Download

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Danmark har et godt digitalt udgangspunkt, men der er plads til forbedringer14.4.2021 17:16:39 CEST | Pressemeddelelse

Danmark er stadig blandt de digitale frontløbere, og vi har et stærkt digitalt udgangspunkt og gode forudsætninger for at klare os i den digitale verden som borgere og som virksomheder. De danske virksomheder er generelt gode til at bruge digitale teknologier, men der er også områder, hvor der er potentiale for mere – særligt når det kommer til at bruge avancerede digitale teknologier såsom kunstig intelligens. Det viser Erhvervsministeriets seneste Redegørelse om Danmarks digitale vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum