Udenrigsministeriet

Regeringen ønsker at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i 2019

Del

Som led i det dansk-franske sikkerhedspolitiske samarbejde ønsker regeringen i foråret 2019 at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i Middelhavet og Det Indiske Ocean.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil i næste uge meddele Frankrigs præsident Emmanuel Macron, at regeringen ønsker at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i foråret 2019. Udsendelsen sker på baggrund af en fransk invitation og vil være med til at udvikle Søværnets kapaciteter samt styrke danske og franske flådeenheders evne til at indgå i fælles operationer.

Bidraget forventes udsendt til hangarskibsgruppen i 3-4 måneder fra foråret 2019 og vil hovedsageligt skulle opholde sig i Middelhavet og Det Indiske Ocean. For den danske fregat vil det primære formål med deployeringen være samtræning med de franske enheder samt øvrige partnere som f.eks. USA og Storbritannien. Den danske fregat vil samtidig få mandat til at indgå i det samlede forsvar af hangarskibsgruppen. 

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Frankrig er en af Danmarks nærmeste allierede. Vi står ofte skulder ved skulder i internationale operationer. Derfor ser regeringen meget positivt på den franske anmodning om et dansk fregatbidrag. Bidraget indebærer en operativ gevinst for det danske forsvar, og understreger det tætte og tillidsfulde sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde med Frankrig.”

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen siger:

”Det er en god opgave for Søværnet at skulle udsende en fregat til en fransk hangarskibsgruppe. Det er med til at udvikle vores egne kapaciteter og styrke evnen til at samarbejde med det franske forsvar. Dermed står vi bedre rustet til i fællesskab at imødegå trusler mod europæisk sikkerhed. Samtidig er det også et klap på skulderen til de dygtige folk i Søværnet, at man fra fransk side inviterer os til at deltage i hangarskibsgruppen”

Forud for Statsministerens udmelding har regeringen den 24. august 2018 rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn. Forud for udsendelsen af fregatten vil der blive fremsat et beslutningsforslag til behandling i Folketinget.  

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.