Udenrigsministeriet

Regeringen øger humanitær støtte til det nordlige Syrien med 45 mio. kr.

Del

Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien. Midlerne går til at forbedre sundhedsforholdene og adgangen til vand, herunder i al-Hol og Roj lejrene, hvor de humanitære behov er store.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Den humanitære situation i det nordøstlige Syrien er enormt vanskelig. Det gør selvsagt indtryk, og jeg er glad for, at vi nu kan øge den danske støtte til bl.a. vand, sundhed og børns trivsel. Arbejdet med at evakuere de danske kvinder og børn fra lejrene er sat i værk, og vi sætter nu samtidig initiativer i gang, der forhåbentlig kan være med til at afhjælpe den forværring af det humanitære billede, der især har stået på siden årsskiftet”.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:

”Der er ingen tvivl om, at der er store humanitære behov i lejrene og lokalsamfundene i det nordlige Syrien. Der er akut behov for rent vand og forbedring af sundhedsforholdene, og COVID-19 har kun gjort behovene endnu større. Det går især ud over børnene, der har brug for et sikkert sted at være, lege og være børn. En del af de 45 mio. kr. vil derfor bl.a. gå til psykosocial støtte, leg og aktiviteter for børnene, som dermed får et pusterum i deres hverdag.”

Baggrund

De humanitære behov i Syrien er rekordhøje. Mange års konflikt og et økonomisk kollaps - forstærket af COVID-19 pandemien – har ført til, at 90% af den syriske befolkning i dag lever under fattigdomsgrænsen. Mere end 12 mio. syrere oplever svigtende fødevareforsyninger, over 6 mio. mennesker er internt fordrevet, og 5,6 mio. er flygtet ud af landet.

Regeringens beslutning om at afsætte 45 mio. kr. til det nordlige Syrien sker også som reaktion på den forværrede humanitære situation i al-Hol og Roj lejrene. Som Task Force Evakuerings fact-finding mission til lejrene gjorde klart, er de humanitære forhold i lejrene særligt siden årsskiftet blevet forværret. Task forcen har gennem dialog med de humanitære organisationer i lejrene identificeret et særligt behov for støtte til vand- og sanitære forhold, sundhedsydelser og almindelige hygiejneindsatser.

De 45 mio. kr. gives til UNICEF, UNFPA, Den Internationale Røde Kors Komité og den Internationale NGO, International Rescue Committee. De valgte partneres indsatser baseres på humanitære behov og principper om neutralitet, upartiskhed og uafhængighed. Alle organisationer gennemfører aktiviteter i lejrene, men indsatserne kommer også lokalbefolkningen i hele det nordlige Syrien til gode.

For yderligere information, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt på pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet