Erhvervsministeriet

Regeringen og Syddansk Vækstforum indgår vækstpartnerskabsaftale

Del

Regeringen og Syddansk Vækstforum har indgået en vækstpartnerskabsaftale, der skal understøtte udviklingen af et nyt Center for Industriel Elektronik, fremme mulighederne for teknologisk og digital læring samt matche designere med SMV’er med henblik på at udvikle nye teknologier og forretningsmuligheder.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K):

”Det er afgørende for mig, at virksomheder i Region Syddanmark har gode muligheder for at skabe vækst. Med vækstpartnerskabsaftalen med Syddansk Vækstforum styrker vi virksomhedernes vilkår, og med oprettelsen af Center for Industriel Elektronik skabes et nyt kraftcenter, som kan bidrage til at tiltrække kvalificeret og specialiseret arbejdskraft til regionen. Samtidig ser vi positivt på at indlede samarbejdet omkring en teknologipagt, som skal ruste regionen til bedre at udnytte nye digitale muligheder.”

Region Syddanmark har en markant styrkeposition indenfor energiteknologi. Syv ud af ti ansatte i energiteknologi-sektoren arbejder vest for Storebælt, og 87 pct. af omsætningen skabes i Syd- og Vestdanmark. Trods markant vækst blandt danske virksomheder forventes det globale marked for energieffektive løsninger at vokse yderligere med store potentialer for produktion og eksport.

Med vækstpartnerskabsaftalen støtter Syddansk Vækstforum og regeringen initiativet Center for Industriel Elektronik. Centeret skal øge adgangen til kvalificeret arbejdskraft og forsknings- og innovationssamarbejder omkring industriel elektronik. Dette gøres ved blandt andet at etablere state-of-the art laboratoriefaciliteter samt en nye uddannelser.

Med vækstpartnerskabsaftalen vil Syddansk Vækstforum og regeringen derudover samarbejde om en teknologipagt, der gennem læring skal ruste regionen til bedre at udvikle og udnytte de nye teknologiske og digitale muligheder. Aftalen fremmer også samarbejde mellem parterne om udvikling af nye teknologier og forretningsmuligheder i SMVér gennem designsprints. Desuden er parterne enige om behovet for en enklere og mere effektiv klynge- og innovationsindsats inden for sundheds- og velfærdsteknologi med udgangspunkt i virksomhedernes behov.

Formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand, Stephanie Lose (V):

”Center for Industriel Elektronik er det seneste eksempel på regional handlekraft, hvor syddanske virksomheder, universitet og kommune sammen med regionen har rejst 170 mio. kr. til at løse et væsentligt samfundsproblem med at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder inden for bl. a. energieffektive teknologier, som er en markant syddansk styrkeposition. Med vækstpartnerskabsaftalen anerkender regeringen betydningen af Center for Industriel Elektronik som en væsentlig faktor til at sikre fortsat vækst i syddanske virksomheder. Jeg ser frem til, at vi sammen med regeringen skal se på, hvordan vi i fællesskab kan understøtte etableringen af Center for Industriel Elektronik.”

Se aftalen her 

For yderligere pressekontakt:

Erhvervsministeriet: presserådgiver Rasmus Holm Thomsen tlf. 91 39 94 55 / rht@em.dk

Fakta

  • Regionale Vækstpartnerskabsaftaler er politiske aftaler mellem de regionale vækstpartnerskaber og regeringen
  • I alt er der seks regionale vækstfora: Hovedstaden, Midtjylland, Syddanmark, Nordjylland, Sjælland og Bornholm
  • De regionale vækstfora og skiftende regeringer har siden kommunalreformen i 2007 indgået regionale vækstpartnerskabsaftaler for at fremme en strategisk sammenhæng mellem den regionale og nationale erhvervsfremmeindsats. De seneste aftaler blev indgået i 2014.
  • Af hensyn til regeringens sideløbende arbejde med at forenkle og effektivisere erhvervsfremmeindsatsen, skal initiativerne i de aktuelle aftaler kunne implementeres inden 30. juni 2018.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervs- og iværksætteraftale ruster danske virksomheder til fremtiden12.11.2017 17:50pressemeddelelse

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Samlet afsættes 14,7 mia. kr. frem til 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en stærk iværksætter- og aktiekultur blandt andet med en aktiesparekonto. Samtidigt kan danskerne blandt andet se frem til lavere afgifter på typiske grænsehandelsfølsomme varer og en lempelse af elvarmeafgiften til gavn for vedvarende energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum