Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Regeringen nedsætter ældreklimaråd

Del

Klimaet er vores tids største udfordring. Regeringen tager i dag et nyt vigtigt skridt for at finde brugbare løsninger i kampen for en grønnere fremtid. Det sker med nedsættelsen af et ældreklimaråd, der skal rådgive regeringen og Folketinget i svære spørgsmål om vores fælles fremtid.

Danmark og resten af verden står i et politisk vadested, hvor truende katastrofer udfordrer vores fælles klima. Siden sidste sommer, som var historisk tør, varm og solrig, har kampen for et bedre klima stået øverst på den politiske dagsorden.

Regeringen har siden spillet ud med solide politiske tiltag. Samtlige folketingets partier bakkede i forsommeren op bag en ambitiøs energiaftale, som blandt andet sikrer tre gigantiske havvindmølleparker og milliarder af kroner i støtte til landvind, solenergi og biomasse.

I efteråret lancerede regeringen 38 konkrete forslag til en styrket indsats for renere luft og bedre klima. I naturlig forlængelse nedsatte regeringen i foråret et ungeklimaråd, hvor ti udvalgte unge fra 18-30 år skal rådgive regeringen om brugbare klimaløsninger.

Nu er tiden kommet til, at også de ældre generationer tager ansvar for mange års laden stå til.

”Et ældreklimaråd er efter min og regeringens mening et oplagt tiltag, hvor vi giver en stemme til nogle af de bedagede grupper i befolkningen, som har bragt os i det uføre, vi i dag befinder os i. De ældre kan med deres erfaring som ballast både rådgive os politikere samt bistå med gode råd til befolkningen om, hvordan vi kommer fra et sort til et grønt samfund,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Stærke stemmer blandt de ældre

Fra i dag og en måned frem åbner regeringen for ansøgninger fra ældre, der vil være en del af det ti mand store ældreklimaråd. Der gøres plads til otte almindelige ældre over 60, mens to pladser er reserveret til Ældre Rådet og ældreklubben i Akademikernes Centralorganisation. Ældre Rådet indstiller Bjarne Hastrup som næstformand i Ældreklimarådet, mens AC har peget på Stine Bosse som formandskandidat.

I forbindelse med offentliggørelsen af det nye Ældreklimaråd i maj i Bakkens Hvile vil kongelig skuespiller Ghita Nørby holde talen, mens sangeren Erik Grip lancerer en genindspilning af ”Velkommen i det grønne”. Den fynsk bosatte trubadur Bjarne Jes Hansen pønser i samme anledning på en nyfortolkning af sangen ”Vi voksne kan også være bange”, som har fået arbejdstitlen ”Vi voksne vil også være grønne”.

Kontakt:

Pressemedarbejder Viola T. Gormsen kan fanges via brev til ministeriet eller på telefon 4172 9184.

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Denmark unveils plan to build the world’s first offshore wind “energy islands”, ushering in a new era for offshore wind energy in Europe21.5.2020 21:31:32 CESTPressemeddelelse

The Danish government has just published its first climate plan, taking a step towards the nation’s goal of achieving climate neutrality by 2050. A key component of the plan is to build two energy islands, with a minimum capacity of 4GW. They will be capable of powering four million Danish homes or seven million electric vehicles with renewable electricity.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum