Landbrug & Fødevarer

Regeringen må nu give klare garantier til minkavlerne

Del

Det er en voldsom beslutning regeringen har truffet om at nedlægge alle danske minkbesætninger. De menneskelige og erhvervsmæssige konsekvenser er enorme, og derfor skylder regeringen klare garantier til minkavlerne.

Det er en hjerteskærende situation, når minkavlerne og deres familier nu står foran at skulle nedlægge hele deres produktion. Det er livsværk – ofte gennem generationer – der skal afsluttes meget pludseligt. Derfor er det også afgørende, at myndighederne opfører sig ordentligt og ansvarligt.

- Indtil nu har regeringen og myndighederne ikke præsteret på dette punkt. Fra starten har der været en enorm slingrekurs om linjen. Erhvervet er ikke blevet inddraget, og informationen undervejs har været helt urimeligt mangelfuld. Og det er endda i en situation, hvor regeringen har truffet beslutningerne alene og uden forudgående forhandling med Folketingets partier. De seneste dage har man også kunne se mange internationale forskere stille spørgsmålstegn ved det faglige grundlag – noget regeringen reelt kun besvarer med ekstrem forsigtighed. Det faglige grundlag må forfølges videre, uanset at regeringens beslutning står fast, siger Anne Lawaetz Arhnung, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer

Der hviler et tungt ansvar på regeringen. Ansvar for åben og ærlig dialog med de mange mennesker, der får omvæltet deres liv på grund af denne beslutning. Det gælder grundlaget for beslutningen, men det gælder i høj grad også det økonomiske sikkerhedsnet for de mange familier, der berøres.

Ingen vil gamble med folkesundheden – og derfor har erhvervet også fra start været ansvarlige og har respekteret regeringens beslutning. Men det stiller minkavlerne i en uhørt sårbar situation, når de skal slå deres besætninger ned uden at have tilstrækkelig sikkerhed for fremtiden.

- I dansk landbrug står vi side om side med minkavlerne, og vi må vi kræve klare og tydelige garantier for erstatning til minkavlerne og den øvrige værdikæde. Regeringen nævner en ”fair kompensation”, og set fra vores side betyder det, at minkavlerne får erstatning ikke bare for dyrene men for alle dele af deres virksomhed, når der reelt er tale om total nedlukning af hele erhvervet, siger Søren Søndergaard, formand, Landbrug & Fødevarer

Yderligerer kontakt til Anne Lawaetz Arhnung og Søren Søndergaard via presserådgiver Mille Marie Christensen, mic@lf.dk, 61702047

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Økologieksporten er næsten fordoblet på fem år – men coronaen giver udfordringer8.12.2020 08:48:27 CETPressemeddelelse

Danmark fastholder sin position som et stærkt økologiland. Eksporttallene fra 2019, som netop er offentliggjort, viser, at eksporten af økologiske varer steg i 2019 og endte med et resultat på tre mia. kroner. Det betyder, at den økologiske eksport er næsten fordoblet på fem år. Verden har dog forandret sig meget i 2020, hvor corona-virus har domineret verdensmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum