Udenrigsministeriet

Regeringen lancerer Brexit-hjemmeside med information til borgere og virksomheder

Del

Storbritanniens beslutning om at træde ud af EU får betydning for danske virksomheder og borgere. Regeringen ønsker løbende at informere bedst muligt om konsekvenserne ved Brexit samt status for forhandlingerne. Formålet er at hjælpe berørte danske virksomheder og borgere med at forberede sig bedst muligt.

Udenrigsministeriet lancerer i dag en Brexit-hjemmeside (www.um.dk/brexit), hvor borgere og virksomheder kan få hjælp til at finde information om, hvad Storbritanniens udtræden af EU kan betyde for dem. Hjemmesiden giver generel information om betydningen af Storbritanniens udtræden for danske virksomheder og borgere og giver et overblik over – og linker til – relevant information hos andre offentlige myndigheder. Herudover informerer hjemmesiden om forhandlingsforløbet og Danmarks rolle i forhandlingerne.

Regeringen arbejder hårdt på, at der indgås en aftale mellem Storbritannien og EU om den britiske udtræden af EU. Men der er desværre en risiko for, at det i sidste ende ikke lykkes. Og selvom der indgås en aftale, vil forholdet til Storbritannien uden for EU fremover blive et andet, end det vi kender i dag. Hvad enten du er britisk borger i Danmark, dansk borger i Storbritannien eller er del af en virksomhed, der har berøring med det britiske marked, kan Storbritanniens beslutning om at træde ud af EU derfor få betydning for dig.

For at hjælpe virksomheder og borgere bedst muligt har regeringen gennem længere tid kortlagt, hvad myndighederne kan gøre for bedst muligt at håndtere, at Storbritannien bliver et tredjeland uden for EU. Lanceringen af information til borgere og virksomheder på Udenrigsministeriets Brexit-hjemmeside og på andre ministeriers hjemmesider udgør en styrket informationsindsats som bidrag til, at borgere og virksomheder også kan forberede sig. Informationen på hjemmesiden vil opdateres sideløbende med ministeriernes informationsarbejde og i takt med, at forhandlingerne skrider frem.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danske mærkesager vinder genklang under kvindekamp i New York23.3.2019 15:50:56 CETPressemeddelelse

Minister Eva Kjer Hansen leverede en opsigtvækkende tale om kvinder og deres blod. Beskeden var: ”Ingen kvinder skal skamme sig over at bløde. Menstruation er helt naturligt. Desværre er menstruation stadig tabubelagt og skamfuldt for kvinder mange steder i verden. Nogle steder kan piger ikke komme i skole, når de har menstruation, andre steder udelukkes menstruerende kvinder fra religiøse ceremonier eller endda deres eget hjem. Dette skal vi komme til livs!”

Nyt revisorteam skal styrke kontrollen med reglerne for kvotekoncentration23.3.2019 09:00:00 CETPressemeddelelse

Et nyt revisionsteam i Fiskerikontrollen med udvidede beføjelser skal styrke kontrollen af kvotekoncentrationsreglerne. Teamet skal blandet andet gennemgå selskabsoplysninger, regnskaber og konkrete transaktioner, herunder fartøjs- og kvotehandler, foretage analyser af relationer mellem aktører og føre kontrol med udenlandske kvoteejere. Teamet vil desuden rejse rundt og foretage kontroller ude hos fiskerierhvervet.